[a8] skrzynia automat

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
simens
Użytkownik
Użytkownik

[a8] skrzynia automat

Post autor: simens » sob sty 02, 2010 01:57

witam! mam pytanie czy ktos spotkał sie z awaria skrzyni biegow w audi a8 4.2q czesto gesto byl tam wlasnie automat, dlaczego byl tak awaryjny i jaka byla tego przyczyna??

VW JEST BOGIEM, PREDKOŚĆ NAŁOGIEM, TURBO ZABAWĄ A ROZWAGA PODSTAWĄ !!!

Awatar użytkownika
Haki
_
_
Kontakt:

Re: [a8] skrzynia automat

Post autor: Haki » sob sty 02, 2010 11:51

simens pisze:witam! mam pytanie czy ktos spotkał sie z awaria skrzyni biegow w audi a8 4.2q czesto gesto byl tam wlasnie automat, dlaczego byl tak awaryjny i jaka byla tego przyczyna??
Czy wadliwa ?? hmm wszystko jest wadliwe- gdy nie użytkujemy tego w sposób przewidziany przez producenta auta. Jedni będą jeździli z tą skrzynią 10 lat , inni załatwią ją w kilka miesięcy.Dużo czytałem opinii na temat A8 i ich automatów - i większość wypowiedzi jest za ich bezawaryjnością.

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google

MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON

Awatar użytkownika
GMS
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: GMS » sob sty 02, 2010 12:09

mój znajomy ma takie auto tylko z silnikiem 3.3 tdi (nie wiem czy skrzynia jest taka sama konstrukcyjnie ) ale już dwa razy robił skrzynie generalnie zużywają się tam tarczki od biegów w szczególności drugiego biegu i skrzynia po prostu zaczyna się ślizgać przy takiej robocie wymienia się też sprzęgło hydrokinetyczne olej w skrzyni i robota koszt naprawa 3-4 tyś

Awatar użytkownika
simens
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: simens » sob sty 02, 2010 21:31

czy ogolnie jakos w warunkach ze tak powiem nie warszatowych istnieje sposob na obadanie takiej skrzyni??

VW JEST BOGIEM, PREDKOŚĆ NAŁOGIEM, TURBO ZABAWĄ A ROZWAGA PODSTAWĄ !!!

Awatar użytkownika
GMS
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: GMS » sob sty 02, 2010 21:52

normalna jazda próbna na dobrze rozgrzanym oleju w skrzyni widać jak się biegi ślizgają to jest takie jak by pół sprzęgło po zmianie biegu , powiedzmy jak bieg się zmieni obroty spadają do 3 tyśi a chwilę o kolejne 300 obrotów , lub jedziesz z jakąś prędkością na równych obrotach dajesz 1/3 gazu obroty zwiększają się ale zbytnio nie bardzo przyspiesza dopiero jak pier...dolniesz mocniej gazem zaczyna jechać normalnie ogólnie jak ktoś nie jeździł automatem może tego aż tak nie zauważać dopiero jak się dłużej pojeździ to dopiero to widzi że coś jest nie tak , co jeszcze na tiptroniku uślizgu prawie nie ma ,
te warunki jakie mamy obecnie będzie ciężko nagrzać olej i przyczepność też jest słaba

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”