termostat jaki???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
termostat jaki???
witam
jutro wymieniam termostat i jak sie dowiedzialem w sklepie sa 2 rodzaje . Jeden otwiera sie na 87stopni a drugi na 92 ,.Pytanie ktory kupic mój silnik to ady . I jeszcze wazna kwestia to jakiej firmy kupic bo w sklepie twiedza ze VERNET to bardzo dobra firma .
jutro wymieniam termostat i jak sie dowiedzialem w sklepie sa 2 rodzaje . Jeden otwiera sie na 87stopni a drugi na 92 ,.Pytanie ktory kupic mój silnik to ady . I jeszcze wazna kwestia to jakiej firmy kupic bo w sklepie twiedza ze VERNET to bardzo dobra firma .
- dzikusek99
- Użytkownik
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Krembul
- Użytkownik
- Kontakt:
Poszukaj na forum. Duzo o tym bylo. Ja polecam zakup oryginalnego - nie jest to nie wiadomo jaki wydatek a bedziesz mial pewnosc ze temperatura silnika bedzie zawsze taka jak trzeba no i posluzy Ci znacznie dluzej niz jakis zamiennik.
Sprzedam REFLEKTORY "golf IV look" do mk3 stan idealny+3 komplety żarówek xenon oraz SPORTOWY FILTR POWIETRZA K&N do mk3+olejki regenerujące(200PLN)
- Paweł Marek
- V.I.P.
Właśnie dzisiaj wymieniłem żoneczce w jej trójce GTI termostat. Wreszcie wskazówka stoi na środku skali, a MFA pokazuje 90 stopni. Były problememy z odpowietrzeniem - niedrożny był krociec do wężyka odpowietrzającego przy silniku. Ach jakie cudowne ciepełko:).
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
trzyma 87 stopni, a nie 90dzikusek99 pisze:ale zalecam 87. Ja mam taki zalozony u siebie i idealnie trzyma 90C

[ Dodano: Nie Gru 04, 2005 22:36 ]
dlaczego? ja do swojego MK3 1,9 TD (95 rok) zalozylem 87 stopni. zle zrobilem? przez to bedzie mi sie wolniej nagrzewal? a gdzies wyczytalem ze diesel nie lubi za wysokiej temperatury...? wiec jak to jest?hanti pisze:do GTI i innych benzynek 87 stopni te na 92 sa do silnikow DIESLA