Witam.
Auto to Touran 07 1.9 TDI , skrzynia dsg
Problem jest taki , ze przy przyspieszaniu drzy , skacze przod ...pozniej przy predkosci 100-110 znow drzy skacze , jak sie spusci z gazu to wszystko ustępuje lub jak sie przyspieszy mocno i wieksza predkosc to tez tego nie ma. Nasilone objawy przy stałej predkosci są gdy droga nie jest zbyt rowna , gdy na nowym asfalcie nie czuc czasem tego. Jak zaczyna sie to drżenie to nasila sie i czasem zaczyna pukac cos w przodzie. Zawsze tylko to wystepuje jak sie ma nogę na gazie , gdy sie spuszcza z gazu lub z górki i nie ma obciazenia to nie ma nic.
Koła są wyważone.
Gdzie szukać ? Skrzynia ? ( skrzynia wydaje się ok , szybko zmienia biegi , przyspiesza idealnie , cicho , płynnie itp ) Pół osie ? Jakies poduszki?
TOURAN szarpie drży skacze TDI DSG
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Lukasz_mk2
- Forum Master
- Lukasz_mk2
- Forum Master
w tym problem , ze kolizje miał ( przod ale koła zawieszenie wszystko ok było ) . I odkąd go mam to drżenie było , tylko na trasach 100 km nie odczuwałem tego tak . Przedwczoraj jak wrociłem z trasy 1000 km to , to wszystko jakby sie nasiliło
[ Dodano: 30 Gru 2009 20:38 ]
dodam , ze przebieg juz 190 tys km , czy taka skrzynia nie ma jakis elementów , które sie zużywają ? sprzegło , kolo , dociski , poduszki?
[ Dodano: 30 Gru 2009 20:38 ]
dodam , ze przebieg juz 190 tys km , czy taka skrzynia nie ma jakis elementów , które sie zużywają ? sprzegło , kolo , dociski , poduszki?