Dziwne anomalie elektryczne przy kręceniu kierownicą.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
ordy
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Dziwne anomalie elektryczne przy kręceniu kierownicą.

Post autor: ordy » wt gru 22, 2009 21:37

Pisałem już kiedyś o tym problemie, ale nie znalazłem pomocy do tej pory...

Przy kręceniu kierownicą (nawet małe ruchy) przygasa nie tylko oświetlenie licznika ale i oświetlenie wnętrza samochodu i wtedy zaczyna mrugać kontrolka od temperatury płynu.
Tak się dzieję tylko w lecie.

W zimie natomiast (gdy jest sporo celsjuszy na minusie) sprawa się pogarsza, ponieważ do tego dochodzi wyłączanie się obrotomierza na chwilę i nieregularnie działające kierunkowskazy.

Przeglądałem już kolumnę kierownicy czy tam oby nic nie ociera, wyciągałem już licznik. Wszystko wygląda ok.

Przychodzi mi na myśl to że kable od ABSu które idą do przednich czujników mogą być uszkodzone w środku (pęknięte) i przy skrętach kół mogą raz łączyć a raz nie. Tylko czy to może powodować takie objawy??

Dodam że ABS mi nie działa ze względu na uszkodzony lewy czujnik (tak pokazuje VAG) pozatym nie chcę naprawiać ABSu ze względu na koszty. ABS jest starego typu, tj. sterownik pod tylną kanapą.
Ostatnio zmieniony wt gru 22, 2009 21:39 przez ordy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » wt gru 22, 2009 21:48

wspomaganie pewnie masz...zobacz jakie jest ładowanie na akumulatorze podczas kręcenia kierownicą...może po prostu prądu brakuje

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”