Usuwanie "gumy" z klamek
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Usuwanie "gumy" z klamek
Szukałem w szukajce i FAQ ale nie znalazłem...
Chodzi o zmycie takiej"gumy" z klamek i rączki przed pomalowaniem tego na nowo... (występuje np. w mk4 na klamkach i rączkach)
Lakiernik już czeka na elementy ale nie podejmie się "chemicznej" kąpieli tych elementów...
benzyna ekstrakcyjna nie daje rady, pozdzierałęm większość mechanicznie ale zakamarki, szczególnie w klamce dają mi popalić...
Chodzi o zmycie takiej"gumy" z klamek i rączki przed pomalowaniem tego na nowo... (występuje np. w mk4 na klamkach i rączkach)
Lakiernik już czeka na elementy ale nie podejmie się "chemicznej" kąpieli tych elementów...
benzyna ekstrakcyjna nie daje rady, pozdzierałęm większość mechanicznie ale zakamarki, szczególnie w klamce dają mi popalić...
VAG maniak :)
A plastikowi przypadkiem nie zaszkodzi?greg pisze:o ile pamiętam to płyn hamulcowy wszystko żre
Pytam, bo też chcę poczyścić kilka plastikowych elementów, a boję się, że plastik szlag trafi
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
ja zmywałem klamki i cały kokpit z tej gumy acetonem i rozpuszczalnikiem plus szorstka szmatka i troche wysiłku tylko ja musiałem robić to delikatnie bo nie dawałem do malowania a zostawiałem czarny plastik,póżniej pasta tempo do leekkiego wypolerowania i jest git no i papierek 1500 na mokro do wytarcia ewentualnych zarysowań
Ostatnio zmieniony ndz gru 13, 2009 23:04 przez zeusmobil, łącznie zmieniany 1 raz.