Dziwny dzwięk przy redukcji, ALH
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Dziwny dzwięk przy redukcji, ALH
Witam. Mam taki problem i nie wiem co to może być, mianowicie jak silnik jest zimny to podczas redukcji z 5 na 4 lub z 4 na 3 słychać taki dziwny dzwięk jakby "przesuwanie krzesła po płytkach" nie wiem do czego to porównać, taki zgrzyt. Następuje to w momencie puszczenia sprzęgła na biegu juz zredukowanym.W lecie było to nie zauważalne.Teraz jest to objaw codzienny jak jest silnik zimny jak juz sie nagrzeje to żadko to słychać chociaż czasem też sie zdarzy.Odgłos pochodzi jak by ze skrzyni. Dwumasa raczej ok bo nie ma żadnych wibracji ani szarpania. Olej w skrzyni jest.Kwestia jeszcze jak z jego jakością.... Panowie co to może być????
witam tez mam alh i tez tak mam
po moim sposobie jazdy sadze ze sprzeglo sie lizga wtedy
dodam ze podczas rozpedzania nigdy nie wystepuje uslizg
tarcza zanim zlapie na 100% lekko sie slizga i wydaje taki dzwiek
obawiam sie ze to okladziny sprzegla sie juz koncza
a nie masz tak z biegami? jak zimny to wszystko ok a jak sie bardzo nagrzeje, po palowaniu, zaczyna zgrzytac wsteczny oraz jedynka??
czasami podczas sprintu i 2 zgrzytnie
po moim sposobie jazdy sadze ze sprzeglo sie lizga wtedy
dodam ze podczas rozpedzania nigdy nie wystepuje uslizg
tarcza zanim zlapie na 100% lekko sie slizga i wydaje taki dzwiek
obawiam sie ze to okladziny sprzegla sie juz koncza
a nie masz tak z biegami? jak zimny to wszystko ok a jak sie bardzo nagrzeje, po palowaniu, zaczyna zgrzytac wsteczny oraz jedynka??
czasami podczas sprintu i 2 zgrzytnie
-
- Mały gagatek