Nowe oryginalne valeo

Modyfikacje wizualne, lampy, wnętrze, spoilery...

Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP

Shmatan
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Nowe oryginalne valeo

Post autor: Shmatan » czw gru 10, 2009 16:51

Witam.

Wiem ze była już setka tematów o parowaniu lamp, ale tutaj mam coś dziwnego :/ założyłem dziś nowe, nieużywane i oryginalne lampy valeo, po czym przejechałem się jakieś 5 minut po obwodnicy i odkryłem że lampy od wewnątrz przed postojówką są zaparowane :/ rozumiem że podróbki parują, rozumiem że używki się rozszczelniają - ale co zawiniło tutaj?

Żarówki zakładałem do nich na zewnątrz, a dziś jest wilgotno i zimno - czy możliwe jest żeby to było problemem? może zabrać je do domu (i znów zdzieranie zderzaka...) wysuszyć, i założyć znów?

Proszę o jakiekolwiek rady, bo tak być nie może...

Awatar użytkownika
stefan1989
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: stefan1989 » czw gru 10, 2009 16:56

Najlepiej to zdejmij te tylne zaślepki i jeżeli masz garaż to zostaw na noc ze zdjętymi wtedy temperatura będzie taka sama, wnętrze powinno odparować. A może masz de dekielki źle założone??

Awatar użytkownika
KonradzikIV
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: KonradzikIV » czw gru 10, 2009 17:27

może długo gdzieś leżały gdzie była wilgoć ? zrób tak jak kolega wyżej napisał i zobaczysz co się będzie działo. Jak nie przestanie to trzeba będzie się zastanowić gdzie jest problem.

Obrazek

Shmatan
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Shmatan » czw gru 10, 2009 17:56

O tym samym myślałem - a może dogrzać je dobrze żarówkami i suszarką z otwartym deklem, i jak będą solidnie rozgrzane to go zamknąć? garaż mam niestety nie ogrzewany i w miare wilgotny :/
stefan1989 pisze:A może masz de dekielki źle założone??
jestem prawie w 100% pewien że dobrze, ale sprawdzić nie zaszkodzi

Awatar użytkownika
szczep
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: szczep » czw gru 10, 2009 21:26

Miałem podobnie po założeniu nowych lamp Helli, delikatnie parowały, ale się wygrzały żarówkami i teraz jest wszystko OK

ODPOWIEDZ

Wróć do „Style”