Witam co sądzicie o ALPINE iDA-X301RR?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Witam co sądzicie o ALPINE iDA-X301RR?
Witam
Chce zakupić odtwarzacz taki jak w tytule, a mianowicie ALPINE iDA-X301RR i nie wiem czy warto. Może ktoś już miał z nim doczynienia i może coś powiedzieć na ten temat?
Z góry dzieki za pomoc
pozdrawiam
[ Dodano: 06 Gru 2009 21:51 ]
Chce zakupić odtwarzacz taki jak w tytule, a mianowicie ALPINE iDA-X301RR i nie wiem czy warto. Może ktoś już miał z nim doczynienia i może coś powiedzieć na ten temat?
Z góry dzieki za pomoc
pozdrawiam
[ Dodano: 06 Gru 2009 21:51 ]
Ostatnio zmieniony ndz gru 06, 2009 23:03 przez marekTDI, łącznie zmieniany 1 raz.
nie mam wymagań raczej. nie jestem jakimś audiofilem, chcę mieć tylko głośniki z przodu w drzwiach i tu kołlo lusterek (oryginalne miejsca), wzmacniacz i sub w bagażniku. cd nie musze mieć w radio, gdyż nie ma drugiej takiej rzeczy jak latające po aucie cd, więc pendriv podpięty do radia mi w zupełności wystarczy. a generalnie radio wizualnie ładnie wygląda, podoba mi się i chce zapytać bezawaryjność, funkcje itp itd
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Jeśli nie potrzeba Ci napędu CD w radiu, to możesz brać praktycznie każde wyposażone w port USB i tyle. Właściwie możesz się kierować tylko kwestią wyglądu.
Ja miałem do czynienia z poprzednimi modelami X-200 i X-300 i poza tym, że możliwośći włożenia płyty do napędu jednak brakowało po czasie, te radyjka brzmiały wyraźnie gorzej od "płytowych" modeli Alpine z tego samego roku. Takie miałem odczucia.
Pomijając już fakt, że wielu ludzi ściąga bylejakie MP3 z wrzuty, które jakością porównywalne są z kasetą magnetofonową.
Dlatego w takim przypadku jakość dźwięku jaką prezentuje radio nie ma większego znaczenia.
Awaryjność tego Alpine'a taka jak każdego firmowego radia. Ja zwrotów nie miałem.
Ja miałem do czynienia z poprzednimi modelami X-200 i X-300 i poza tym, że możliwośći włożenia płyty do napędu jednak brakowało po czasie, te radyjka brzmiały wyraźnie gorzej od "płytowych" modeli Alpine z tego samego roku. Takie miałem odczucia.
Pomijając już fakt, że wielu ludzi ściąga bylejakie MP3 z wrzuty, które jakością porównywalne są z kasetą magnetofonową.
Dlatego w takim przypadku jakość dźwięku jaką prezentuje radio nie ma większego znaczenia.
Awaryjność tego Alpine'a taka jak każdego firmowego radia. Ja zwrotów nie miałem.
Wygląd jak najbardziej mi odpowiada. Tu jest ważna rzeczą,że ten ALPINE posiada własny 24-bitowy przetworniky cyfrowo-analogowy, co zapewnia znacznie wyższą jakość sygnału niż w tych starszych modelach. a jakość muzyki (tzn jakość mp3) no wiadomo że ma znaczenie.
a może masz pomysł na coś wartego uwagi i kosztujące w granicach 800zł
a może masz pomysł na coś wartego uwagi i kosztujące w granicach 800zł
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Na przykład to radio: http://allegro.pl/item827994208_kenwood ... pilot.html
link przykładowy.
Jest CD, jest MP3, jest USB z tyłu na kablu(wypuszczasz do schowka i masz spokój od wystających z radia penów), a oprócz tego uważam, że jest lepsze brzmienie od Alpine'a tego konkretnego, którego podałeś.
Co do tych przetworników 24bit, to obecnie co drugie radio się tym chwali i nie jest on wyznacznikiem jakości dźwięku.
Pozdro
link przykładowy.
Jest CD, jest MP3, jest USB z tyłu na kablu(wypuszczasz do schowka i masz spokój od wystających z radia penów), a oprócz tego uważam, że jest lepsze brzmienie od Alpine'a tego konkretnego, którego podałeś.
Co do tych przetworników 24bit, to obecnie co drugie radio się tym chwali i nie jest on wyznacznikiem jakości dźwięku.
Pozdro
- hayperekpo
- VWGolf.pl Killer
marco_pl pisze:24-bitowy przetworniky cyfrowo-analogowy, co zapewnia znacznie wyższą jakość sygnału niż w tych starszych modelach
Te 24-bity to tylko chwyt marketingowy producentów sprzętu audio... faktycznie ten przetwornik jest 1 bitowy (sic!). A na jakość ma wpływ głównie część analogowa radia, w starszych modelach jest ona dużo lepsza.