Maksymalna prędkość tylko 130 km/h
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Maksymalna prędkość tylko 130 km/h
Witam.
Od tygodnia stałem się posiadaczem sprowadzonego Golfa IV 1.9 SDI z 1999r i mam problem jak w temacie. Wyczytałem że fabryczna Vmax=160 więc zaczynam się zastanawiać czy przypadkiem nie trafiłem na jakiś przekręt. Silnik chodzi równo, zapala za pierwszym razem. Co może być przyczyną że przy 130 osiąga maksymalną prędkość? Poszukuję też mechanika do wymiany rozrządu w Kielcach i nie chciał bym iść do pierwszego lepszego więc jak ktoś może coś doradzić będę wdzięczny.
Od tygodnia stałem się posiadaczem sprowadzonego Golfa IV 1.9 SDI z 1999r i mam problem jak w temacie. Wyczytałem że fabryczna Vmax=160 więc zaczynam się zastanawiać czy przypadkiem nie trafiłem na jakiś przekręt. Silnik chodzi równo, zapala za pierwszym razem. Co może być przyczyną że przy 130 osiąga maksymalną prędkość? Poszukuję też mechanika do wymiany rozrządu w Kielcach i nie chciał bym iść do pierwszego lepszego więc jak ktoś może coś doradzić będę wdzięczny.
wskazana jest diagnostyka Vagiem a i myślę, że polecane warsztaty i serwisy znajdziesz w swojej grupie regionalnej, możesz również pewnie liczyć na kolegów w Twojego otoczenia :
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=196234&start=0
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=196234&start=0
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Ja miałem tak samo wymiana pompy wtryskowej pomogła - nie była już tak wydajna przy wyższych prędkościach
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Nie proś o litość ,Moja miała 160 pompa przy wyższych prędkościach nie była szczelna tak powiedział pompiarz zasysała powietrze , dziwna sprawa zmieniłem pompę wtryskowa 170 nagleSztomel pisze:grandi, litości, skąd Ty bierzesz te info, to jest Mk4. Ile ta pompa ma przebiegu ?

Dokładnie było tak że do 120 ok a potem juz muł
Ostatnio zmieniony pt gru 04, 2009 20:46 przez grandi, łącznie zmieniany 4 razy.
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...