golf 2 chodzi o spalanie. Pomocy!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
golf 2 chodzi o spalanie. Pomocy!!
Kupilem niedawno golfa 2 1.8 motor na jednopunktowym wtrysku. Zalozylem gaz. Jezdze praktycznie tylko po miescie i odpalam na zimnym silniku robie odcienek 5-10 km i gasze. Mam opony 15 czy 16 alufelgi nie pamietam dokladnie jakie to. Problem u mnie tkwi w tym ze pali mi w tych warunkach jakie teraz sa 15 litrow gazu. Napiszcie mi jakie to spalanie czy za duzo czy mozliwe i do przyjecia. Jesli za duzo to od czego zaczac.
http://konto.bydgoszcz.wsinf.edu.pl/~na ... /dane.html
na tej stronce pisze ze moj silnik czyli pozycja numer 7 powinno spalac w cyklu miejskim 8,7 litra. Facet ktory mi zakladal gaz mowi ze moze go spalic o 20% wiecej jak benzyny.
http://konto.bydgoszcz.wsinf.edu.pl/~na ... /dane.html
na tej stronce pisze ze moj silnik czyli pozycja numer 7 powinno spalac w cyklu miejskim 8,7 litra. Facet ktory mi zakladal gaz mowi ze moze go spalic o 20% wiecej jak benzyny.
- Paweł Marek
- V.I.P.
A masz dane ile ci palił w takich warunkach benzyny. 15 l w korkach może być normą. Moje Vento pali przy 15km przebiegach do 12 litrów. Teren zabudowany, częste hamowanie ale nie miasto.
[ Dodano: Sob Lis 26, 2005 8:04 pm ]
A sorki. Nie doczytałem że to dwójka. Ale masz dość szerokie gumy. Więc wydaje mi się jednak że ciut za dużo pali.
[ Dodano: Sob Lis 26, 2005 8:04 pm ]
A sorki. Nie doczytałem że to dwójka. Ale masz dość szerokie gumy. Więc wydaje mi się jednak że ciut za dużo pali.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Miałem jettę 1,8 na gaźniku. 13 l benzyny nigdy nie wzięła. Ale wyłącznie w mieście nigdy nie jeździła. Spokojna trasa 6-7 l benzyny i ok 8 l. gazu, trasy po 15 km w gęsto zabudowanym terenie 8 l benzyny i 10 gazu. Jeśli pali 13 litrów benzyny to to odpowiada tym 15 litrom gazu. Pewnie masz zakorkowane miasto. Może musisz się z tym zgodzić.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Re: golf 2 chodzi o spalanie. Pomocy!!
to są dane katalogowe z pomiarow na hamowni według normy... no już nie pamiętam numeru i mają malo wspólnego z rzeczywistością, a można na ich podstawie porownać różne autkaknagaboy pisze: na tej stronce pisze ze moj silnik czyli pozycja numer 7 powinno spalac w cyklu miejskim 8,7 litra.
Ale gaz gazem, a najpierw napisz ile Ci pali na tych trasach na samej benzynie.
- Paweł Marek
- V.I.P.
oj to zdecydowanie za dużo. Koło 11 l/100 jak dobrze liczę. 7-8 najwyżej powinno być. Coś jednak nie gra z twoim silnikiemknagaboy pisze: trase zrobilem 170 km wlalem do pelna wyszlo 18,5litra trasa byla dobra. jechalem 110
1.8 tyle palą mi 1.6 zwykły gaźnik bez bajerów wciąga 11 litrów po mieście ale trochę cisnę bo jeżdżę na 2 i 3 czwórka rzadko do tego cały czas na biegu.Oponki 15 nie powinny aż tak znacząco wpływać na spalanie.A sprawdź wszystkie bajery typu filtry,świece itp itd.I przede wszystkim czy miałeś robiony gwarancyjny przegląd instalki LPG?A pozatym może trzeba zapłon przestawić do gazu?