Witam... Jestem młodym użytkownikiem serwera i w przyszłości chciałbym zostać mechanikiem. Bardzo interesują mnie samochody, a dokładniej ich naprawianie.
Piszę ten post ponieważ mój wujek posiada Golf"a 1.9 TDI i problem z nim jest następujący. Podczas jazdy gdy się dodaje stopniowo gazu samochód strasznie szarpie. Podczas jazdy gdy po zmianie np. z 2na3 dodająć gazu auto mocno szarpie
Domyślamy się, że to może być przyczyna:
1. Złego Podawania Paliwa i właśnie dlatego auto szarpie.
2. Z tego co wyczytałem w internecie może to być związane również z przepływomierzem powietrza
i to za czym jestem - Poduszki pod Silnikiem lub Skrzynią biegów. Przy tym słychać charakterystyczne stukanie/pukanie z tego co się dowiedziałem, ale nie zauważyłem czegos takiego. Może dlatego ze nie zwracałem zbytnio na to uwagi;(
Proszę o wyrozumiałość dla mnie i bardzo prosiłbym o wasze opinie na ten temat.
Co o tym myślicie.?
Może jakieś własne pomysły.?
Mam kanał w garażu i można by sprawdzić czy poduszki są uszkodzone i wymienić lecz ja nie bardzo wiem jak wygląda uszkodzona poduszka. Nigdy się z tym nie spotkałem.
Golf III 1.9 TDI
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
No więc co mogłoby powodować straszne szarpanie autem.? Złe podawanie paliwa.? ale to też odpada ponieważ jak by ciągle podawało złą ilość paliwa to jak jadąc na
2/zmieniając na 3/szarpanie/ to jak juz szarpanie ustaje to raczej nie wina złego podawania paliwa, iż to podczas zmiany biegów i dodaniu gazu się powtarza
2/zmieniając na 3/szarpanie/ to jak juz szarpanie ustaje to raczej nie wina złego podawania paliwa, iż to podczas zmiany biegów i dodaniu gazu się powtarza
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T