Pęcherze powietrza w węzykach paliwowych

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Neoarti
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Pęcherze powietrza w węzykach paliwowych

Post autor: Neoarti » ndz lis 15, 2009 10:24

Wiem ze ten temat był już na forum w moim mk4 podczas pracy silnika w wężyku doprowadzającym paliwo do pompy jest sporo pęcherzy powietrza silnik chodzi normalnie rano odpala bez problemów czyli paliwo nie schodzi
szykuję się do wymiany filtra i tu moje pytanie jakiej firmy filtr zastosować filtron ?czy jakiś inny?
czy wymienić od razu ten plastykowy zaworek na powrotnym przewodzie ?
czy w tych wężykach nie ma prawa być powietrza ? czy może lekko się pojawiać jeśli to nie nieszczelność filtra to co innego może być ??

NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)

tomch
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: tomch » ndz lis 15, 2009 10:35

Neoarti pisze:jakiej firmy filtr zastosować filtron ?czy jakiś inny?
mann
Neoarti pisze:czy wymienić od razu ten plastykowy zaworek na powrotnym przewodzie ?
Nie koniecznie, musiałaby być na nim nieszczelność, ale jeśli tak podejrzewasz to można
Neoarti pisze:zy w tych wężykach nie ma prawa być powietrza ?
Nie powinno być
Neoarti pisze:zy może lekko się pojawiać jeśli to nie nieszczelność filtra to co innego może być ??
Nieszczelność w zasadzie może pojawić się na całej długość przewodów paliwowych ale najczęściej na opaskach f.paliwa. Przy wymianie f. musisz naprawdę mocno zacisnąć opaski lub wymienić na nowe (tak aby wężyki nie miały luzu (nie kręciły) się na we/wy filtra)

www.elektrotom.eu

Awatar użytkownika
Neoarti
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Neoarti » ndz lis 15, 2009 11:04

oki dzięki u mnie musi być jakaś nieszczelność bo powietrza jest naprawdę sporo wymienię filtr i zobaczę co będzie

[ Dodano: Sob Lis 21, 2009 19:03 ]
wymieniłem filrt paliwa i nadal podobnie dałem po dwie opaski na wężykach doprowadzających ropę do silnika nie wymieniłem oringów na zaworku zwrotnym może to jest przyczyną ??

NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”