tłumik końcowy do MK2 Td od MK3 Tdi

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
burza999
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

tłumik końcowy do MK2 Td od MK3 Tdi

Post autor: burza999 » sob lis 14, 2009 23:18

Witam mam takie pytanie montował ktos z was końcowy tłumik z golfa 3 TDI (z dwiema zagiętymi końcówkami do dołu) w golfie 2 td w moim przypadku SB. czy jest dużo przeróbek, spawania Czy ta sama średnica rury i czy puszka wejdzie ?
Ostatnio zmieniony ndz lis 15, 2009 07:29 przez burza999, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
t0mal
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: t0mal » ndz lis 15, 2009 02:18

Trzeba zacząć od tego, że będziesz musiał przerobić pas tylny, tak, żeby fajki o niego nie zaczepiały (chyba że chcesz opuścić tłumik poniżej pasa, a nie powiększać wcięcie na rurę) W td masz także inne mocowania, są haki, z tyłu tłumika jeden a z przodu dwa, a w tdi wystaje taki pręt na gumę, który jest odwrócony o 90 stopni w stosunku do mocowania z td. Pozatym sam tłumik jest bliżej tylnej belki także pewnie bedzie trzeba uciąc wlot do niego przy samej puszce i skrócić dwurkę na wylocie.

Generalnie to nie zakładałem tego tłumika, także się nie znam, wymieniłem tylko różnie pomiędzy jednym, a drugim, koledzy na forum zakładali tłumik od forda td, też ma podwójną fajkę.

Awatar użytkownika
burza999
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: burza999 » ndz lis 15, 2009 08:45

no czyli jest dużo zabawy i przeróbek więc nie wiem czy się opłaca Ale dzięki za pomoc :grin:

Awatar użytkownika
skibszczok
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: skibszczok » ndz lis 15, 2009 11:06

Jeszcze mozesz same koncowki przespawac przeciez. Podobno od Audi sa takie ze przy tlumiku jest jedna i pozniej przechodza w dwie, czyli bylo by mniej zabawy :P Pochromowac je albo pomalowac i git. Kwestia tylko wspawania.

Mam problemy z powiadomieniami o odpowiedzi jak coś.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”