Wykładzina

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Thug77
Mały gagatek
Mały gagatek

Wykładzina

Post autor: Thug77 » czw lis 05, 2009 18:04

Witam!
Mam pytanko,możliwe żeby w IV przy ok.140000km przetarła się wykładzina?(strona kierowcy,w dziwnym miejscu bo zaraz za spinką trzymającą dywanik podłogowy przy tunelu,na tym wybrzuszeniu)spotkałem się już z wytartą wykładziną ale np przy pedale gazu czy na pięcie pod pedałem gazu,ale tam nigdy,spotkał się już ktoś z takim wytarciem?

Awatar użytkownika
Rafał 21
Forum Master
Forum Master

Post autor: Rafał 21 » czw lis 05, 2009 18:40

Thug77 pisze:,spotkał się już ktoś z takim wytarciem?
Thug77, zaceruj dziurę i będzie OK. Bo to nie ma znaczenia czy jest jedna- Czy dwie i gdzie one sie znajdują . Ja mam w bagażniku bo tam sobie zrobiłem :grin: :grrr:

Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!

Awatar użytkownika
Haki
_
_
Kontakt:

Re: Wykładzina

Post autor: Haki » czw lis 05, 2009 19:02

Thug77 pisze:Witam!
Mam pytanko,możliwe żeby w IV przy ok.140000km przetarła się wykładzina?(strona kierowcy,w dziwnym miejscu bo zaraz za spinką trzymającą dywanik podłogowy przy tunelu,na tym wybrzuszeniu)spotkałem się już z wytartą wykładziną ale np przy pedale gazu czy na pięcie pod pedałem gazu,ale tam nigdy,spotkał się już ktoś z takim wytarciem?
Może koleś miał nerwicę i stojąc w korkach skrobał tam butem :hmm: a tak poważnie to widziałem autka z przebiegiem ponad 400 tys i nic nie było widać na wykładzinach i fotelach ,że autko tyle ma na stukane. Kwestia dbania o samochód i tyle.

Napisz skąd ten samochód.. bo jak z tzw. Europy - i do tego jeszcze rocznik 99/00 to na 99% nie ma on przebiegu 140tys a 240-300...

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google

MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON

Awatar użytkownika
Thug77
Mały gagatek
Mały gagatek

Re: Wykładzina

Post autor: Thug77 » czw lis 05, 2009 19:21

Haki pisze:
Thug77 pisze:Witam!
Może koleś miał nerwicę i stojąc w korkach skrobał tam butem :hmm: a tak poważnie to widziałem autka z przebiegiem ponad 400 tys i nic nie było widać na wykładzinach i fotelach ,że autko tyle ma na stukane. Kwestia dbania o samochód i tyle.

Napisz skąd ten samochód.. bo jak z tzw. Europy - i do tego jeszcze rocznik 99/00 to na 99% nie ma on przebiegu 140tys a 240-300...
Powiem tak miałem już kilka aut z grupy VAG z przebiegami od 60-200000km,przetarcie u mnie wystąpiło tylko w tym który miał 200000(przetarł się dywanik i lekko wytarła się pod nim ta guma która jest wprasowana w wykładzinę),egzemplarz o który pytam to auto którym jestem zainteresowany w kwestii zakupu,stan ogólny jest super fotele ,kierownica ogólnie tapicerki idealne(gti exclusive),jedyne slady zużycia to lekko pedał sprzęgła,hamulca i to opisane wytarcie(kierownica,lewarek skora kubły recaro jak nowe tak jak i reszta plastików)2002 rok benzyna(po vin nic nie wychodzi bo był serwis do 2004 roku,wtedy miał ok.30000km)obecnie niecałe 150000km,nie wiem co mam o tym sądzić,a to wytarcie wygląda dokładnie tak jak opisałeś jakby ktoś miał taką konretną nerwicę :)
Ostatnio zmieniony czw lis 05, 2009 19:24 przez Thug77, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Haki
_
_
Kontakt:

Post autor: Haki » czw lis 05, 2009 19:28

Skoro to GTI i to w takiej wypasionej wersji to Nerwica jest powodem przetartej wykładziny.

Bierz autko i się nie dręcz małym przetarciem. Zawsze możesz kupić ładne Ori dywaniki i będzie pięknie :bajer:

Awatar użytkownika
Thug77
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Thug77 » czw lis 05, 2009 19:52

Haki pisze:Skoro to GTI i to w takiej wypasionej wersji to Nerwica jest powodem przetartej wykładziny.

Bierz autko i się nie dręcz małym przetarciem. Zawsze możesz kupić ładne Ori dywaniki i będzie pięknie :bajer:
Są oryginalne ładne dywaniki ale nie zakrywają one tego "małego przetarcia" :),a tak na poważnie to jakby to było małe przetarcie to bym się tym nie przejmował,ale jest one spore,auto ogólnikowo wygląda na 40000km a przetarcie jakby miało z 400000km,i tu mam dylemat bo auto jak piszę 100% oryginał w prawie najwyższym wyposażeniu GTI(czerwone I 180KM) a nie chciałbym pójść w koszta zaraz po zakupie gdyby nagle okazało się że jednak zamiast tego podanego przebiegu jest 3 razy więcej i wszystko będzie się sypać(a częsci do tego motorku trochę drogie).

Awatar użytkownika
kiss
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: kiss » czw lis 05, 2009 20:05

w moim seicento 80 tys przebiegu jest wytarcie w dywaniku na tunelu tuż po prawej stronie od pedału gazu. Nie wiem jak ktos stawiał noge, ale wiem ze jest to od buta

Awatar użytkownika
Haki
_
_
Kontakt:

Post autor: Haki » czw lis 05, 2009 21:50

W takim razie pozostaje Ci kolego Thug77 jedno.

Bierz sprzedawcę i jedź z nim do jakiegoż dobrego serwisu VW.
Niech tam fachowcy zbadają motorek , zawieszenie , stan turbiny i innych elementów , których trzeba się obawiać... Nic innego mi do głowy nie przychodzi.. noo poza jedną rzeczą :bajer: Coś mogło być robione w aucie i była zmieniana wykładzina. Nie było lepszej - to wpakowali taką licząc ,że przyszły kupujący oleje sprawę wytartej wykładzinki :goof:

Silver Arrows
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Silver Arrows » wt lut 16, 2010 22:38

Moja znajoma która jest 1 wlascicielem swojego samochodziku przeciachala gumowy dywanik przy ok 110 tys...... oczywicie tak jest jak sie jezdzi w obcasach, a dokladniej w szpilkach :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”