starta guma-pasek rozrządu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
starta guma-pasek rozrządu
Witam
Zdjałem wczoraj osłone paska rozrzadu
Moim oczom ukazał sie niezbyt ciekawy obraz:
-na osłonie plastikowej od wewnętrznej strony widać pył jakby starty pasek zębaty rozrządu.
Na kołach w środkowej częsci tej z dziurami na rantach jest tez pył startej gumy
czy to jest normalne?moim zdaniem nie.
Rozrząd robiony jakieś 5000km temu w czerwcu.
Pasek nie ma żadnych widocznych uszkodzeń-nie widać poszarpanych brzegów czy ciągnacych sięnitek wzmacniających...
Co jest nie tak i skąd ten pył?
Zdjałem wczoraj osłone paska rozrzadu
Moim oczom ukazał sie niezbyt ciekawy obraz:
-na osłonie plastikowej od wewnętrznej strony widać pył jakby starty pasek zębaty rozrządu.
Na kołach w środkowej częsci tej z dziurami na rantach jest tez pył startej gumy
czy to jest normalne?moim zdaniem nie.
Rozrząd robiony jakieś 5000km temu w czerwcu.
Pasek nie ma żadnych widocznych uszkodzeń-nie widać poszarpanych brzegów czy ciągnacych sięnitek wzmacniających...
Co jest nie tak i skąd ten pył?
- Christopherek
- Forum Killer
- Auto: Audi a4 b6 cabrio
- Silnik: Bfb
- Kontakt:
dziwne ja wczoraj też przy okazji zmiany oliwy zajrzałem pod oslonę i u mnie jest wszystko jak byc powinno,nie ma żadnych objawów starcia paska,żadnego pyłu nie ma a rozrząd zrobiłem w lutym w tym roku więć możliwe że gdzieś Ci ociera albo coś dziwnego się dzieje
Są-Vw Passat b6 variant 2.0 cbbb i Audi a4 b6 cabrio 1.8t bfb
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf
- tympy mechanik
- Forum Master
- Kontakt:
w czwartek kontrola w warsztacie ,który robił rozrząd
...będę postulował o wymianą paska na nowy i ustawienie rozrządu wraz z kątem wtrysku ,którego to nie ustawili po zmianie rozrządu- na ich koszt .Przytarty pasek lub jak ktoś mi juz zasugerował za mocno naciągnięty skraca przebieg między wymianą a wymianą.....
jak sie płaci 1300zł w warsztacie to się czegoś w zamian oczekuje...jesli zmienią i bedzi eok -spoko każdy moze się pomylić ale jeśli nie beda chcieli robić na swój koszt to zapodaje do TVN Turbo :green_fuck:
...będę postulował o wymianą paska na nowy i ustawienie rozrządu wraz z kątem wtrysku ,którego to nie ustawili po zmianie rozrządu- na ich koszt .Przytarty pasek lub jak ktoś mi juz zasugerował za mocno naciągnięty skraca przebieg między wymianą a wymianą.....
jak sie płaci 1300zł w warsztacie to się czegoś w zamian oczekuje...jesli zmienią i bedzi eok -spoko każdy moze się pomylić ale jeśli nie beda chcieli robić na swój koszt to zapodaje do TVN Turbo :green_fuck:
- tympy mechanik
- Forum Master
- Kontakt:
tympy mechanik, nie za rozrząd a za duży przegląd i naprawy
taka kwota łączna wyszła ale nie o tym tu....
osłona dobrze była założona nic nie jest w niej wytarte i tu zagwozdka...
Borys mówi ze był za mocno naciągnięty i temu mogło sie tak porobić....
w warsztacie dzis sie mnie pytali skąd wiem ze kąt wtrysku nie teges :green_fuck: -palanty
-i że rolka ma regulację i sama sie reguluje i nie ma miejsca ze był bym za mocno naciągnięty pasek ale chyba zapominają ze rolka ma swój punkt zerowy naciągu
i jak źle ustawisz o pare stopni to bedzie sraka jak u mnie
Już czuje że będzie ciężko z nimi obym sie mylił
taka kwota łączna wyszła ale nie o tym tu....
osłona dobrze była założona nic nie jest w niej wytarte i tu zagwozdka...
Borys mówi ze był za mocno naciągnięty i temu mogło sie tak porobić....
w warsztacie dzis sie mnie pytali skąd wiem ze kąt wtrysku nie teges :green_fuck: -palanty
-i że rolka ma regulację i sama sie reguluje i nie ma miejsca ze był bym za mocno naciągnięty pasek ale chyba zapominają ze rolka ma swój punkt zerowy naciągu

Już czuje że będzie ciężko z nimi obym sie mylił

- tympy mechanik
- Forum Master
- Kontakt:
wyzywasz mechaników od palantów a nie potrafisz paska nawet wymienić,zastanawiający tematFahoo pisze:warsztacie dzis sie mnie pytali skąd wiem ze kąt wtrysku nie teges :green_fuck: -palanty
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
norek111, przestan.......robił to 22 letni małolat a ja chciałem mieć papier na wymiane i części,bo tak musiało byc z pewnych powodów\
poza tym w tdi jest inaczej niz w benzyniaku z rozrządem i miałem nadzieje ze zrobią to pożądnie ale sie pomyliłem
na zamachu nie ma znaków
na wałku rozrządu nie ma klina itp
taki mądry jesteś?
pomimo tego ze nie jest to 16V-blokady itp a zwykłe proste 8V nie jest tak prosto żeby to zrobić
poza tym mieszkam w bloku to gdzie to mam niby zrobić?
poza tym w tdi jest inaczej niz w benzyniaku z rozrządem i miałem nadzieje ze zrobią to pożądnie ale sie pomyliłem
na zamachu nie ma znaków
na wałku rozrządu nie ma klina itp
taki mądry jesteś?
pomimo tego ze nie jest to 16V-blokady itp a zwykłe proste 8V nie jest tak prosto żeby to zrobić
poza tym mieszkam w bloku to gdzie to mam niby zrobić?
Ostatnio zmieniony wt lis 03, 2009 22:40 przez Fahoo, łącznie zmieniany 2 razy.