Witam,
mam możliwośc zakupu nowego kpl koła dwumasowego, tarczy, docisku i łożyska (SACHS), typ 240, nr na kole to 004598, Komplet kupiony był do Seata Ibizy z takim samym silnikiem (130KM).
Pytanie do znających się na rzeczy , czy będzie pasował do mojego ASZ?. Z góry dzięki za podpowiedzi.
dwumas z Ibizy czy będzie pasował?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Dzięki na info.
Byłem dziś jeszcze u mechanika aby upewnić się do awarii dwumasu. No i znowu jestem w kropce ,wg niego objawy nie wskazują w 100% padniętego koła.
Objawy które zauważyłem to: wibracje/drgania kierownicy na wolnych obrotach (szczególnie jak silnik zimny ale i na rozgrzanym prawie to samo), podwyższony hałas silnika w całym zakresie obrotów , najbardziej na wolnych obrotach i przy ok 1800-2200 obr. , czasami poszarpywanie silnika przy gaszeniu no i ogólnie bardziej twarda praca.
Proszę osoby które miały podobne objawy w aucie o podpowiedzi i sugestie.
Dzięki i pozdrawiam
Byłem dziś jeszcze u mechanika aby upewnić się do awarii dwumasu. No i znowu jestem w kropce ,wg niego objawy nie wskazują w 100% padniętego koła.
Objawy które zauważyłem to: wibracje/drgania kierownicy na wolnych obrotach (szczególnie jak silnik zimny ale i na rozgrzanym prawie to samo), podwyższony hałas silnika w całym zakresie obrotów , najbardziej na wolnych obrotach i przy ok 1800-2200 obr. , czasami poszarpywanie silnika przy gaszeniu no i ogólnie bardziej twarda praca.
Proszę osoby które miały podobne objawy w aucie o podpowiedzi i sugestie.
Dzięki i pozdrawiam