Witam ja mam takie zapytanie :
Mam golfa mk4 v5 2.3 150 km (AGZ) i moje pytanko jest takie bo ta sama pojemnosc miala tez 170 km na turbinie wiec ile pracy i przerobek potrzebuje taki silnik jakim ja dysponuje aby wlozyc mu turbine czy to jest oplacalne ? ile pracy trzeba wlozyc czy sa jakies problemy? dzieki za odpowiedz mam nadzieje ze nie bylo takiego tematu wtedy nikt mnie nie zgani za ponowny temat. Pozdrawiam
Turbina do v5?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Tak się zastanawiam czy cała gra z tym podnoszeniem mocy u Ciebie jest warta świeczki...
Masz 150 PS... więc sporo. Może zamiast turbiny - pomyśl nad jakimś softem... myślę ,że koszta niższe a satysfakcja podobna.
Masz 150 PS... więc sporo. Może zamiast turbiny - pomyśl nad jakimś softem... myślę ,że koszta niższe a satysfakcja podobna.
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Nie było V5 Turbo fabrycznie. "170tka" jest silniejsza dzięki dziesięciu dodatkowym zaworom.pucek007 pisze:Mam golfa mk4 v5 2.3 150 km (AGZ) i moje pytanko jest takie bo ta sama pojemnosc miala tez 170 km na turbinie
Gdzieś na vwvortex.com był projekt "R23" - zaturbiony coś koło 290KM. Pakowanie się w turbo to droga zabawa. Tematów od pierona jest o tym - twój silnik nie jest szczególny więc jak się zapoznasz z tym od a do z to zobaczysz czy warto.
Ostatnio zmieniony ndz paź 11, 2009 21:07 przez sHpAaKu, łącznie zmieniany 1 raz.