Witam
Poprzedniej nocy ktoś próbował sie włamać do mojej ",Melanie" na szczęscie nie udało mu sie dostać do środka. Niesety podczas tej próby została uszkodzona wkładka w drzwiach od strony kierowcy. I tytaj pojawia sie moje pytanie. Czy można użyć wkładki, która jest zamontowana w półce. Byłem w serwisie i Pan stwiedził, że być może końcówka nie pasować i mozę być problem z jej montażem. Czy ktoś może juz miał taki problem ?
Jeśli nie to trzeba będzie kupić przynajmniej jedną wkładkę i mieć kolejny kluczyk do otwierania drzwi. Dodam, że zamontowany jest zamek centralny.
Próba włamania uszkodzona wkładka w drzwiach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
Wetron, każdy spec czy mechanik który ma pod ręką parę używanych wkładek dorobi ci z nich wkładkę mając Twój kluczyk, niema z tym probmu, bez sensu mieć kilka kluczytków do jednego auta.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- KoguT
- I am the Stig
- Auto: VW Golf MK4 Cabrio
- Silnik: ABF
- Kontakt:
jesli sie niemyle to wklad zamka mozna wyjąć i przełozyc do nowej klamki
bynajmniej ja tak robilem w przycisku do klapy tylnej od malucha
a przerobic zamek to jest prosta sprawa...
w mk3 rozbierałem zamek w tylnej klapie na czesci pierwsze...
mowie o zamku tym w ktory sie wklada kluczyk
dosłownie wyciagnalem z niego wszystkie blaszki i sprezynki a pozniej zlozylem
tylko musisz to poskładac dokładnie w odwrotnej kolejności w jakiej rozkładałeś bo jak pomylisz chociaz jedną blaszke to już nima opcji dostanie sie do auta kluczykiem :green_fuck:
bynajmniej ja tak robilem w przycisku do klapy tylnej od malucha
a przerobic zamek to jest prosta sprawa...
w mk3 rozbierałem zamek w tylnej klapie na czesci pierwsze...
mowie o zamku tym w ktory sie wklada kluczyk
dosłownie wyciagnalem z niego wszystkie blaszki i sprezynki a pozniej zlozylem
tylko musisz to poskładac dokładnie w odwrotnej kolejności w jakiej rozkładałeś bo jak pomylisz chociaz jedną blaszke to już nima opcji dostanie sie do auta kluczykiem :green_fuck: