Witam,
co może być przyczyną tego, że nie mogę odpalić autka na benzynie, a pod kierownicą coś brzęczy (jakby jakiś przekaźnik?) zaraz po włączeniu zapłonu. Na gazie odpala normalnie, jednak obroty wzrastają do poziomu 2200. 1.4 ABD
Dodam jeszcze, że od jakiegoś czasu miałem problem z odpaleniem, czasem gasł bez powodu itd- tak więc ewidentnie czujnik halla. Jednak dziś zaczął się ten problem z brzęczeniem i pracą na benzynie. Może mieć to jakieś powiązanie?
brzęczący przekaźnik i problem z odpaleniem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- patryk2340
- Carpe Diem
- Kontakt:
brzęczący przekaźnik i problem z odpaleniem
Ostatnio zmieniony wt paź 06, 2009 22:19 przez patryk2340, łącznie zmieniany 1 raz.
Golf II 1.6 RF --> Golf III 1.4 ABD --> Vento 2.0 2E --> Octavia 1.9 ASZ
- patryk2340
- Carpe Diem
- Kontakt:
Witaj, ostnio miałem nie tylko problem z odpalaniem ale i gasł mi podczas jazdy, wymieniłem świece + kable, podmieniłem cewkę zapłonową z myślą iż może tam jest gdzieś przebicie.
Jak to wszystko zawiodło zabrałem się za stacyjkę wymieniłem główny przekaźnik który się bardzo mocno nagrzewał (włączał pompę paliwową ciągle co zalewało silnik i nie chciał odpalić), a gdy gasł obroty skakały i nie zawsze odpalał.
Po tygodniu walki
na samym końcu wymieniłem pieprzony czujnik halla i tutaj ozdrowiał.
Jak to wszystko zawiodło zabrałem się za stacyjkę wymieniłem główny przekaźnik który się bardzo mocno nagrzewał (włączał pompę paliwową ciągle co zalewało silnik i nie chciał odpalić), a gdy gasł obroty skakały i nie zawsze odpalał.
Po tygodniu walki
na samym końcu wymieniłem pieprzony czujnik halla i tutaj ozdrowiał.
- patryk2340
- Carpe Diem
- Kontakt:
marekxbx, no właśnie co do Halla jestem pewien że szwankuje, dlatego na dniach go wymienię. Nie wiem tylko czemu nie pracuje na benzynie, no i te brzęczenie... Może to ten przekaźnik od pompy? Jutro postaram się zlokalizować źródło problemów.
Dziś tylko zdążyłem zauważyć, że po wyjęciu bezpiecznika elektroniki silnika brzęczenie ustaje, po włożeniu- znowu brzęczy
Dziś tylko zdążyłem zauważyć, że po wyjęciu bezpiecznika elektroniki silnika brzęczenie ustaje, po włożeniu- znowu brzęczy
Golf II 1.6 RF --> Golf III 1.4 ABD --> Vento 2.0 2E --> Octavia 1.9 ASZ