Chłodnica do wymiany - 1,8 dwa wiatraki klima problem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
macbu
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Chłodnica do wymiany - 1,8 dwa wiatraki klima problem

Post autor: macbu » śr wrz 30, 2009 14:34

Witam
Mam takie pytanie może ktoś z Was juz to przechodził. Mianowicie rozszczelniła mi sie chodnica ( kiedys był mały dzwonek i poszła) obecnie trzeba by było ja wymienić ale cały problem polega na tym że mam klime.

Moje pytanie brzmi czy trzeba rozpinac klime czy da rade wyciagnac chłodnice bez rozczepiania?

dodam ze mam 1,8 ABS chłodnica duża na wentylator na dwa wiatraki.

Może ktomuś sie to udało?

Macbu

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » śr wrz 30, 2009 16:34

nie puści Ci dolny krótki wężyk od osuszacza , no chyba że odkręcisz cały osuszacz i jakimś cudem uda Ci się na tyle odchylić chłodnice klimy , ale będzie to masakryczna robota
Ostatnio zmieniony śr wrz 30, 2009 16:34 przez miś fazi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
golfer_1984
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: golfer_1984 » ndz paź 04, 2009 13:07

macbu, da się ja w sobotę wymieniłem chłodnicę w swoim TDi bez odkręcania chłodnicy klimy :grin:

po pierwsze dwie osoby muszą byc bo samemu nie dasz rady.

odkręcasz lampę od pasażera, wzmocnienie przednie, oczywiście odkrecasz chłodnice ,
odkręcasz opaske górną mocującą waż klimy idący do chłodnicy od strony kierowcy

odkręcasz osuszacz który jest przykręcony po prawej stronie na dole na dwie nakrętki

i najważniejsze musisz przeciąć plastik w pasie przednim pod rurką od osuszacza na dole który idzie do klimy żeby przeciągnąć wężyk od klimy poza pas przedni, wtedy odchylisz chłodnicę klimy i wyciagniesz zwykłą chłodnicę w prawą stronę w kierunku pasażera na prawo

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”