wymiana poduszki pod skrzynią

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Byku21
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

wymiana poduszki pod skrzynią

Post autor: Byku21 » pt wrz 25, 2009 15:36

Łatwo wymienić jest sobie samemu poduszkę pod skrzynią????Zauważyłem,że pękła i leje się z niej olej,więc zdałoby się starą wywalić...Jak mam to zrobić????Wystarczy odkręcić tylko samą poduszkę od skrzyni i lewarkiem do góry ulżyć czy będą tamte poduszki przy silniku blokowały???????

Sprzedam tłokorozdzielacz z falą z pompy 11mm

Awatar użytkownika
roger18sx
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: roger18sx » pt wrz 25, 2009 15:46

według mnie to ciezko bedzie w taki sposób ale ja jakos tałem rade to zrobic w mk 2 bez wykrecania łap mocujacych

VW NA ZAWSZE

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » pt wrz 25, 2009 15:48

odkręć sobie łapę skrzyni , przy skrzyni dwie śruby 8emki, o raz trzy śruby śruby trzymające przy skrzyni z boku 6tki , wtedy masz idealny dostęp i nie musisz się męczyć z trafieniem poduszki w otwór łapy , podnoszenie skrzyni jest bardzo niewygodne i można uszkodzić dwie pozostałe poduszki , zwłaszcza jak nie są pierwszej młodości , wygodnie to robić jak masz kanał , oczywiście skrzynię pasuje mieć na podnośniku
Ostatnio zmieniony pt wrz 25, 2009 15:50 przez miś fazi, łącznie zmieniany 2 razy.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”