Witam!
Przekopałem forum w celu znalezienia takiego objawu, ale niestety nieznalazłem nic podobnego.
Mam takie problem ze skrzynią automatyczną:
Po zapaleniu przez moment normalnie jedzie (np. wycofam z parkingu i rusze do przodu) po czym staje jak na luzie.
Mam w zamiarze zabrac sie za wymiane olejów, bo skrzynia byla zmieniana, a nikt nie zaglądał ci i ile jest powlewane.
Moze ktos mial juz taki przypadek i pomoze?
z góry dzięki za pomoc
pozdrawiam
[automat] zaraz po odpaleniu chwile jedzie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
witam!
Zmienilem olej (starego bylo duzo za duzo) zalalem mniej
i zaczela jezdzic, juz sie ucieszylem, uzupelnilem stan i zaczelo znowu slizgac po chwili
powyjmowalem jakies kawalki tak jakby okladzin z tarczek, takie cienkie i wąski, potem moge wrzucic fotke.
Jaki koszt roboty tego? samemu raczej niedarady co?
pozdrawiam
Zmienilem olej (starego bylo duzo za duzo) zalalem mniej
i zaczela jezdzic, juz sie ucieszylem, uzupelnilem stan i zaczelo znowu slizgac po chwili

powyjmowalem jakies kawalki tak jakby okladzin z tarczek, takie cienkie i wąski, potem moge wrzucic fotke.
Jaki koszt roboty tego? samemu raczej niedarady co?
pozdrawiam
Powiem ci tak, mi rozleciała się tarczka od 4 biegu, dzwoniłem po różnych firmach, ale ceny kosmos. W końcu znalazłem jednego gościa na allegro we wrocławiu. Zadzwoniłem, umówiłem się, wyjąłem skrzynię i pojechałem.. o 9 byłem we wrocławiu, o 14 skrzynia do odebrania. Wymienili tam cały zestaw naprawczy (tarczki i jeszcze jakieś badziewia...) , dali gwarancję i skasowali 1500 zł. Skrzynia śmiga nie powiem, problemów nie mam już prawie 30 tyś km. Jak kalkuluje ci się jazda to mogę ci podesłać namiary na gościa
Nie polecam natomiast szukania używanego automatu bo jak już znajdziesz to i tak większość przechodzona i nie wiadomo co kupisz. Chyba że używka regenerowana z gwarancją.

Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae