Wskażnik temperatury nie działa :(
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wskażnik temperatury nie działa :(
Witam. Mam problem ze wskazaniem temperatury w swoim golfie (AXR 1,9TDI PD 2002). Wskaźnik w liczniku nie pokazuje nic. Wcześnij wskazówka dochodziła jedynie do około 70 stopni (co już mnie denerwowało), a teraz jest cały czas w pozycji wyjściowej po lewej stronie. Czujnik temperatury i termostat zostały wymienione i dalej jest to samo. Po podpięciu do kompa, mechanik stwierdził błąd wskazania licznika, bo temperatura silnika jest OK. Podobno zdarza się, że w licznikach są zimne luty itd... i to może być przyczyną usterki. Pytanie tylko czy diagnoza postawiona przez mechanika jest właściwa i czy to właśnie w liczniku trzeba szukać przyczyny zaistniałgo problemu?
zmień mechanika a zanim to zrobisz kup czujnik - nawet go nie wsadzaj tylko podepnij wtyczkę , włącz stacyjkę a suszarką zagrzej czujnik - jak drgnie wskazówka to mechanik :green_fuck:kurak76 pisze:Podobno zdarza się, że w licznikach są zimne luty itd... i to może być przyczyną usterki. Pytanie tylko czy diagnoza postawiona przez mechanika jest właściwa i czy to właśnie w liczniku trzeba szukać przyczyny zaistniałgo problemu?
No to teraz rozumiem na jakiej podstawie mechanior stwierdził, że temperatura jest OK. Prawdopodobnie ta część czujnika, która odpowiada za przekazywanie danych do kompa działa, a druga jest padnięta. Mam nadzieję, że nowy czujnik będzie dobry i rozwiąże mój problem (teraz nie będę skąpił i zakupię go w ASO). Dzięki za cenne wskazówki. Pozdro.
-
- Mały gagatek
- Kontakt: