MK IV
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- bandit_600
- Ma gadane
- Kontakt:
MK IV
Witam wszystkich. Mam problem z hamulcami w swoim aucie, przy lekkim dohamowywaniu autka hamulce dziwnie piszczą . Nie dzieje się to za każdym razem ale się dzieje. Przy gwałtownym czy mocniejszym hamowaniu problemu nie ma. Wszystko działa ok. Dodam że klocki hamulcowe nie są nowe mają jakieś 60%ścierniwa na sobie. Jaka może być przyczyna ?
- bandit_600
- Ma gadane
- Kontakt:
nie koniecznie ale nie wykluczoneKuncek pisze:to zapewne klocki mizernej jakości
ja mam dokładnie tak samo, można to zlikwidować poprzez zdemontowanie klocków i delikatne przejechanie klocków papierem ściernym i zmycie zmywaczem do hamulców, powodem pisków jest to że drobiny pyłu z klocków "spiekają" się na powierzchni klocka i stąd ten pisk , ja u siebie tego nie robię - czekam cierpliwie aż samo się wytrze

trzeba teraz trochę częściej gwałtowniej hamować - z reguły unikam gwałtownego hamowania

Kuncek
a tak serio, to zapewne klocki mizernej jakości. Jakiej firmy są?[/quote]
Mam to samo co autor tematu. Wymieniłem klocki na przodzie nówki firmy BOSH sporo kosztowały ale bardzo dobrze hamują z tym jednym małym minusem piszczą przy np. zatrzymywaniu się na światłach
Co moze być przyczyną tego ??
a tak serio, to zapewne klocki mizernej jakości. Jakiej firmy są?[/quote]
Mam to samo co autor tematu. Wymieniłem klocki na przodzie nówki firmy BOSH sporo kosztowały ale bardzo dobrze hamują z tym jednym małym minusem piszczą przy np. zatrzymywaniu się na światłach

Co moze być przyczyną tego ??
Ostatnio zmieniony wt wrz 01, 2009 11:47 przez grizzly83, łącznie zmieniany 1 raz.