VW Golf 3 1.8 ABS nagła utrata mocy.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
VW Golf 3 1.8 ABS nagła utrata mocy.
Witam. Jestem posiadaczem VW Golfa 3 z silnikiem 1.8 ABS 90hp na LPG, kupiłem go 2 tygodnie temu. Auto odstawiłem do mechanika ponieważ stwierdził że do wymiany jest pasek rozrządu oraz napinacz. Po kilku dniach odebrałem samochód i miałem bardzo nieprzyjemną niespodziankę- samochód jeździ jakby napędzał go silnik 1.4... totalny brak mocy. Brak jakiegokolwiek przyspieszenia, o jeździe pod wzniesienie nie wspomnę bo to już jest tragedia. Byłem już na regulacji gazu ale to nic nie pomogło. Proszę o pomoc, może ktoś z Was wie co mogło być przyczyną tej utraty mocy? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam, Mariusz.
- cegiel1989
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: VW Golf 3 1.8 ABS nagła utrata mocy.
najprawdopodobniej źle ustawił rozrząd, i stad brak mocy, jedz do niego jeszcze raz i niech ci sprawdzi, może walnął się o ząbek lub kilkachicken_sko pisze:Witam. Jestem posiadaczem VW Golfa 3 z silnikiem 1.8 ABS 90hp na LPG, kupiłem go 2 tygodnie temu. Auto odstawiłem do mechanika ponieważ stwierdził że do wymiany jest pasek rozrządu oraz napinacz. Po kilku dniach odebrałem samochód i miałem bardzo nieprzyjemną niespodziankę- samochód jeździ jakby napędzał go silnik 1.4... totalny brak mocy. Brak jakiegokolwiek przyspieszenia, o jeździe pod wzniesienie nie wspomnę bo to już jest tragedia. Byłem już na regulacji gazu ale to nic nie pomogło. Proszę o pomoc, może ktoś z Was wie co mogło być przyczyną tej utraty mocy? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam, Mariusz.
[( o )]=======VW=======[( o )]