czujnik otwarcia bagażnika

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Fedajkin
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

czujnik otwarcia bagażnika

Post autor: Fedajkin » czw sie 27, 2009 11:43

Nie wiem czy dobrze diagnozuje ale rozpocznę od opisu sytuacyjnego.

Podczas jazdy moim golfem Variantem włączyłem spryskiwacz tylnej szyby by ją przemyć. Po pewnym czasie od zakończenia mycia, podczas jazdy komputer zasygnalizował otwarcie klapy bagażnika. Stanąłem i okazało się, że klapa była zamknięta. Więc "trzasnąłem" nią jeszcze raz i ruszyłem, po chwili znowu sygnalizacja otwarcia klapy.
Na postoju sprawdziłem co może dziać się z klapą i zauważyłem wodę na zamku od bagażnika. Załączyłem spryskiwacz jeszcze raz i okazało się, że woda nie leci pełnym ciśnieniem na szybę tylko jakby był spryskiwacz przytkany i część wlatuje do klapy bagażnika.
Próbowałem zamknąć samochód, jest ok ale po jakiś 20 sekundach znowu załącza się czujnik otwarcia klapy i zaczyna wyć alarm.

Pytanie: czy "przeciek" może spowodować takie zachowanie czujnika (prawdopodobnie jego zwarcie) i jeśli tak to gdzie dokładnie znajduje się ów czujnik zamknięcia klapy bagażnika.

Linux is like a Wigwam - no gates, no windows and Apache inside... :D

Obrazek

Awatar użytkownika
pawex
Golfiarz
Golfiarz

Re: czujnik otwarcia bagażnika

Post autor: pawex » czw sie 27, 2009 13:10

Fedajkin pisze:gdzie dokładnie znajduje się ów czujnik zamknięcia klapy bagażnika.
zerknij tutaj: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... aga%BFnika

Awatar użytkownika
Fedajkin
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Fedajkin » czw sie 27, 2009 16:12

Dzięki... czujnik jednak ok. Problem standardowy ze spryskiwaczem, który zalał mi czujnik i spowodował zwarcie. Po osuszeniu działa prawidłowo, ale spryskiwacz do naprawy. :)

Linux is like a Wigwam - no gates, no windows and Apache inside... :D

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”