problem przy przezbrojeniu na jednomas
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- V.I.P.
- Kontakt:
problem przy przezbrojeniu na jednomas
Ze względu na to, że przesiadam się na jednomas z dwumasu w swoim AFNie nie rzucilem się na gotowy zestaw, ale zaczalem kompletować sam. Koło kupilem oddzielnie (od corrado 16V) i oddzielnie do tego sprzęgło od G60. Problem w tym ze nie mogę tego poskladać do kupy. Tarcza ma wypusty, które szorują mi po śrubach mocujących kolo zamachowe. Dodatkowo zapiera mi się wieloklinem o wał (stożek wału).
Składam coś nie tak - czy po prostu sprzęgło od G60 nie nadaje się do przejscia na jednomas?. Może wymaga to zastosowania innego kola zamachowego? Wolę sprzęgło od g60 niż z VRa bo ma znacznie większe sprężynki i zdecydowanie lepiej tłumi drgania niż takie VRowskie.
Składam coś nie tak - czy po prostu sprzęgło od G60 nie nadaje się do przejscia na jednomas?. Może wymaga to zastosowania innego kola zamachowego? Wolę sprzęgło od g60 niż z VRa bo ma znacznie większe sprężynki i zdecydowanie lepiej tłumi drgania niż takie VRowskie.
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Mogę wrzucić foty ale wygląda to tak, że tarcza od strony kola zamachowego nie jest całkiem płaska. Jest delikatnie poszerzona w stronę koła zamachowego ale tylko w tym miejscu gdzie są śruby trzymające zamach do wału. Foty będą dopiero jutro ale sprawa naprawdę mocno dziwna dla mnie.Adamm pisze:bugalon, nie bardzo wiem co tam moze nie pasowac
masz moze foty tego jak to wyglada?
Acha - tarczy na pewno nie zakladam na odwrót, wymienilem juz kilkanascie sprzęgieł, naprawdę nie jestem laikiem

Pozdrawiam
Bugalon
Bugalon
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Nie no Panowie, naprawdę wiem jak zamontować tarczęAdamm pisze:bugalon, no wlasnie to wysuniecie (ze sprezynami) idzie w kierunku skrzyni, najlepiej jak pokazesz fotki

Ostatecznie okazało się, że sprzęgło które dostałem jest bóg wie z czego (na pewno nie takie jak chcialem). Koło zamachowe mam dobre. Po prostu dostawca sie pomylił i władował w kartonik nie to co potrzeba (to chyba sprzęgło od jakiegos VW T4)
Pozdrawiam
Bugalon
Bugalon