Pedal sprzegla w podlodze...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Pedal sprzegla w podlodze...
Witam.Jestem nowy choc czesto przegladam forum.Mam problem ze sprzeglem.Otoz po zmianie skrzyni na 1,8 a silnik mam 2,0 8v symbol silnika 2e,wczesniej skrzynia CHE teraz DHO albo jakos tak,pedal sprzegla wpadl w podloge.Zerwalem dzis skrzynie i sprzeglo,sprzeglo wyglada na dobre,tzn zęby sa wszystkie docisk tez dobry.Na jednym z forum pisali ze trzeba wymienic sprzeglo na 1,8 bo walek moze byc grubszy.Czy to naprawi problem?Prosze o jakies rady.
Ostatnio zmieniony wt sie 25, 2009 17:09 przez AineX, łącznie zmieniany 3 razy.
Po pierwsze skrzynie jakie mogłeś włożyć z tym samym sprzęgłem czyli na grubym wałku to CHE oraz AMC więc nie mógłbyś zmontować tego na starym sprzęgle.AineX pisze:Witam.Jestem nowy choc czesto przegladam forum.Mam problem ze sprzeglem.Otoz po zmianie skrzyni na 1,8 a silnik mam 2,0 8v symbol silnika 2e,wczesniej skrzynia CHE teraz CHD albo jakos tak,pedal sprzegla wpadl w podloge.Zerwalem dzis skrzynie i sprzeglo,sprzeglo wyglada na dobre,tzn zęby sa wszystkie docisk tez dobry.Na jednym z forum pisali ze trzeba wymienic sprzeglo na 1,8 bo walek moze byc grubszy.Czy to naprawi problem?Prosze o jakies rady.
Po drugie sprawdź linkę sprzęgła bo może ona jest winna, mi na to wygląda.
Marioo pisze:Po pierwsze skrzynie jakie mogłeś włożyć z tym samym sprzęgłem czyli na grubym wałku to CHE oraz AMC więc nie mógłbyś zmontować tego na starym sprzęgle.AineX pisze:Witam.Jestem nowy choc czesto przegladam forum.Mam problem ze sprzeglem.Otoz po zmianie skrzyni na 1,8 a silnik mam 2,0 8v symbol silnika 2e,wczesniej skrzynia CHE teraz CHD albo jakos tak,pedal sprzegla wpadl w podloge.Zerwalem dzis skrzynie i sprzeglo,sprzeglo wyglada na dobre,tzn zęby sa wszystkie docisk tez dobry.Na jednym z forum pisali ze trzeba wymienic sprzeglo na 1,8 bo walek moze byc grubszy.Czy to naprawi problem?Prosze o jakies rady.
Po drugie sprawdź linkę sprzęgła bo może ona jest winna, mi na to wygląda.
Skrzynia ma oznaczenie DHO lub DHQ i weszla bez problemu,jutro lub pojutrze bedzie zalozona spowrotem i bede sie bawil z linka sprzegla.Zobaczymy,moze pomoze.Dam znac co i jak
A ta skrzynia jest grubym wałku? wg ETKI do tego silnika pasuje jeszcze DFQ ale o tych co ty napisałem nie słyszałem, a naszukałem sie skrzyni dość długo, żeby tylko nie zmieniać sprzęgła, które później i tak musiałem zmienić :green_fuck:AineX pisze: Skrzynia ma oznaczenie DHO lub DHQ i weszla bez problemu,jutro lub pojutrze bedzie zalozona spowrotem i bede sie bawil z linka sprzegla.Zobaczymy,moze pomoze.Dam znac co i jak
Sprawdź linkę i będziesz wiedział. Na forum było gdzieś kiedyś opisane jak sprawdzić samoregulator na lince.
Pozdrawiam
Ale ja mam zwykla linke,bez samoregulatora.Skrzynia ma gruby walek.Zrobie fote i wstawie oznaczenie skrzyni bo nigdzie nie moge znalezc oznaczenia takiej skrzyni,jestem zdziwiony tym oznaczeniem.Marioo pisze: A ta skrzynia jest grubym wałku? wg ETKI do tego silnika pasuje jeszcze DFQ ale o tych co ty napisałem nie słyszałem, a naszukałem sie skrzyni dość długo, żeby tylko nie zmieniać sprzęgła, które później i tak musiałem zmienić :green_fuck:
Sprawdź linkę i będziesz wiedział. Na forum było gdzieś kiedyś opisane jak sprawdzić samoregulator na lince.
Pozdrawiam
[ Dodano: 28 Sie 2009 08:50 ]
Wlozylem skrzynie i sprzeglo z powrotem i dalej bylo to samo ale naciaglem linke sprzegla na maxa i na sucho dziala.Dzis popoludniu zamontuje rozrusznik i ako i zobacze czy jezdzi:)Na sucho wszystko dziala.