Witam
W ksiazce Obsluga i naprawa VW golf jest napisane:
-wcisnac 5 razy do oporu pedal sprzegla , az zacznie dzialac samoregulator.
-koniec dzwigni wylaczenia sprzegla powinien dac sie przesunac pod naciskiem reki o okolo 10 mm w kierunku od sprzegla w przecwinym razie wymienic linke.
A teraz moj problem:
Kompletne sprzeglo i linka wymieniona rok temu, przejechane ok 30 tys.km, a teraz auto powoli sie rozpedza, pod gorke to wogole nie chce jechac i biegi wchodza ze zgrzytem. Stalo sie to z dnia na dzien. Auto zaparkowalem wieczorem, a rano kicha. Czyli rozumiem ze jak u mnie po 5 nacisnieciach moge przesunac stopke duzo nizej, tak okolo 30 mm lub wiecej w dol, nie mierzylem, to linka do wymiany? Mam cicha nadzieje ze to linka , a nie sprzeglo.
Dzieki z gory za podpowiedz
Pozdrawiam
Cibuk
Sprawdzenie stanu samoregulatora linki sprzegla
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
a ja kolegi nie chcę straszyć , wygląda mi to jednak na sprzęgło , już raz napisałem , czego Wy się czepiacie linek z samoregulacją , owszem jak kupisz badziew od jakiegoś zakichanego producenta , to owszem mogą być problemy , jak kupisz oryginał to Ci auto przeżyje , a pamiętasz jakie to sprzęgło wsadziłeś ? jak masz linkę z samoregulacją to można łapę przy skrzyni nacisnąć luźno i 40 mm , a jest dobra