Gasnie SILNIK 1.8 16v KR
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Gasnie SILNIK 1.8 16v KR
Wiec mój problem polega na tym ze, na zimnym silniku (1.8 16 v KR)samochód odpala i gaśnie ,no chyba ze dodam gazu to pracuje bez problemu i taki stan trwa przez paręnaście sekund puki się nie zagrzeje. ciepły silnik odpala bez problemu nie muszę go trzymać na wciśniętym pedale gazu. I jeszcze jedno falują mi obroty na luje wskazówka waha się delikatnie od 1000 w dół. Co możne być przyczyna ? Z góry dziękuje za konkretna pomoc .
-
- Nowicjusz
krokowca mam sprawnego niedawno wymieniłem ,niebieski wtryskiwacz tez sprawny dobrze rozpyla (mam nawet dwa nie ma różnicy to na pewno nie to) a ten przełącznik czasowo termiczny gdzie dokładnie jest możesz mi dać foto?silnik wo gule odpala bez problemu gorzej potem bo żeby pracował muszę trzymać nogę na gazie przez pre sekund. jesteś w klubie vw corrado?
szukaj pod aparatem zapłonowym kostka na bodaj 2 przewody wygląda jak jakiś czujnik
ma za zadanie uruchomić wtrysk rozruchu na 5s przy uruchamianiu ciepłego silnika (bez tego też ciepły zapali) a kiedy temp. silnika jest poniżej 50 st. to daje dodatkowe paliwo
aż się silnik nagrzeje stąd nazwa - przełącznik czasowo-termiczny
jak coś to dzwoń 608 636 507
w klubie corrado jestem ale nie mogę się zalogować od dłuższego czasu
ma za zadanie uruchomić wtrysk rozruchu na 5s przy uruchamianiu ciepłego silnika (bez tego też ciepły zapali) a kiedy temp. silnika jest poniżej 50 st. to daje dodatkowe paliwo
aż się silnik nagrzeje stąd nazwa - przełącznik czasowo-termiczny
jak coś to dzwoń 608 636 507
w klubie corrado jestem ale nie mogę się zalogować od dłuższego czasu
-
- Nowicjusz
możne ci się składka skończyła . wiesz co ja możne zrobię zdjęcie i ty mnie naprowadzisz na ten czujnik bo przez tel tez chyba nie dam rady bo słabo się znam
[ Dodano: 25 Sie 2009 21:11 ]
[ Dodano: 25 Sie 2009 22:56 ]
czy to któryś z tych tam pod spodem pod nimi są jeszcze dwa jeden taki sam ja te i drugi taki z wtyczka tylko nie jestem pewien czy to czujnik .Za bardzo nie wiem jak zrobić fotkę bo nie ma podejścia
[ Dodano: 25 Sie 2009 21:11 ]
[ Dodano: 25 Sie 2009 22:56 ]
czy to któryś z tych tam pod spodem pod nimi są jeszcze dwa jeden taki sam ja te i drugi taki z wtyczka tylko nie jestem pewien czy to czujnik .Za bardzo nie wiem jak zrobić fotkę bo nie ma podejścia
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Nowicjusz