Witam!
Poniżej przedstawię opis mojego problemu:
Mam golfa 5 rocznik 2006 1.9 TDI 90 KM klimatyzacja Climatic, po przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów samoczynnie przestaje działać nawiew powietrza wewnątrz auta. Natychmiast wymieniłem filtr kabinowy ale bez rezultatu, mimo pracy dmuchawy (wentylatora) na wszystkich 4 biegach powietrze nie dostaje się do kabiny w żadnej opcji rozdziału strumienia powietrza. Po zostawieniu samochodu na kilka godzin, nadmuch pracuje bez zastrzeżeń dostarczając zarówno zimne powietrze z klimatyzacji jak i ciepłe ogrzewania, aż do przejechania kolejnych kilkudziesięciu kilometrów.
Wszystkie wskazania pracy wentylacji samochodu w salonie VW są prawidłowe, jednak były wykonywane nie w momencie gdy wentylacja była zepsuta (nie chciała się popsuć jak na życzenie)
Serdecznie proszę was o pomoc w rozwiązaniu problemu.
Pozdrawiam
Zanikający nawiew powietrza wewnątrz kabiny
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
obieg wew.
Włączenie obiegu wewnętrznego nie zmienia sytuacji
[ Dodano: 15 Sie 2009 13:21 ]
Wymieniliśmy panel obsługi klimatyzacji i nawiewów, jednak to nic nie zmieniło, to może być podpowiedź
, bardzo proszę o waszą pomoc
[ Dodano: 15 Sie 2009 13:21 ]
Wymieniliśmy panel obsługi klimatyzacji i nawiewów, jednak to nic nie zmieniło, to może być podpowiedź