Obcieranie w lewym przednim kole
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
sylwekzyla
- Ma gadane

Obcieranie w lewym przednim kole
Szykuje się do wymiany płynu hamulcowego i z tego względu popsikałem wszystkie odpowietrzniki wd40, bo nie wiem kiedy były odkręcane ostatni raz. Z przodu, żeby odpowietrznik popsikać, sięgnąłem do niego ręką na skręconych kołach. Sporo tego napsikałem. Po dokonaniu tej czynności przejechałęm się autem i przy jeżdzie słyszałem takie jakby obcieranie, jakieś rzężenie, wzrastające w miarę szybszej jazdy. Jak jade powoli to słychać to najbardziej. Przed popsikaniem tych odpowietrzników z przodu nie było tego słychać. Teraz moje pytanie, co się mogło stać, czy wd40 mogło gdzieś pociec i coś za bardzo tam przesmarować ? Zrobiłem 30 km i nadal to słychać
- Dedi_S
- Użytkownik

- Kontakt:
Nie ma możliwości abyś coś za bardzo przesmarował
Sprawdź czy przez przypadek nie nagiąłeś osłony tarczy. Inna jeszcze możliwość to łożysko, ale z przodu jest ono zamknięte i jest na piaście, nie wydaje mi się to możliwe.
Ja stawiam na tą osłonę.
Sprawdź czy przez przypadek nie nagiąłeś osłony tarczy. Inna jeszcze możliwość to łożysko, ale z przodu jest ono zamknięte i jest na piaście, nie wydaje mi się to możliwe.
Ja stawiam na tą osłonę.
Zanim coś napiszesz i doradzisz to pomyśl bo możesz innych narazić na koszty.
-
sylwekzyla
- Ma gadane