NZ nie odpala

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
k0nr4d
_
_
Auto: GSXR/A8
Silnik: R4V8
Kontakt:

NZ nie odpala

Post autor: k0nr4d » czw sie 06, 2009 12:43

No i przyszła kolej na moją kupę złomu dla biedaków :evil: Rano chcę odpalić, a tu kupa. Zachowuje się tak, jakby był rozładowany aku, czyli chce zakręcić, ale zamiast tego jest cyknięcie albo buuuu, po czym słychać bzyczenie elektryki, godzina na zegarku się resetuje i gasną kontrolki. Aku jest jednak w pełni sprawny. Auto stało 3 dni, w niedzielę odpalił bez problemu. Dodam, że w nocy była ulewa, a auto stoi pod chmurką. Prawie identyczną sutuację miałem, kiedy przejechałem się w ulewę po kałużach, wtedy po godzinie postoju i wyschnięciu wszystkiego pod maską odpalił. Co to może być?
Ostatnio zmieniony czw sie 06, 2009 12:45 przez k0nr4d, łącznie zmieniany 1 raz.

"Nie każdy żart rodzi bekę, nie każda przyczepa ma plandekę."
Obrazek

Awatar użytkownika
piori
Forum Master
Forum Master

Post autor: piori » czw sie 06, 2009 13:06

k0nr4d, skoro bateria dobra, a wszystko gaśnie, to prawdopodobnie gdzieś coś zaśniedziało i słabo łączy, może klemy na akumulatorze albo mocowanie kabla masowego do skrzyni biegów. Druga opcja jest taka, że rozrusznik robi zwarcie i pożera cały prąd. Najpierw przeczyść wszystkie połączenia grubych kabli od akumulatora, jak nie pomoże to trzeba będzie zajrzeć do rozrusznika.

Awatar użytkownika
k0nr4d
_
_
Auto: GSXR/A8
Silnik: R4V8
Kontakt:

Post autor: k0nr4d » czw sie 06, 2009 17:01

Rozrusznik się zawiesił i to była przyczyna :) Do zamknięcia.

"Nie każdy żart rodzi bekę, nie każda przyczepa ma plandekę."
Obrazek

Awatar użytkownika
tomek0o7
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: tomek0o7 » czw sie 06, 2009 17:10

Zregeneruj rozrusznik jezeli sam tego nie robiles daj do warsztatu i bedzie dobrze :) A odpal na pycha tylko uważaj żeby Ci nie zgasł jak bedziesz jechac do mechanika :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”