[mk3] Pompa wspomagania, maglownica ? Problem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
minio70
Użytkownik
Użytkownik

[mk3] Pompa wspomagania, maglownica ? Problem

Post autor: minio70 » śr lip 29, 2009 11:24

Witam. Mój problem wygląda tak, przed zimą zacząłem zauważać podczas skrętu w miejscu lub przy małych prędkościach takie "wycie". Jeździłem wtedy jescze na letnich kołach 7,5J tydzien po tym przyszedł czas zmiany kół na zimowe, które są wąskie i wtedy pisk ustał. Całą zimę nie miałem z tym problemu, wszytsko było idealnie, gdy na wiosne jak przyszła pora zmiany kół na letnie problem zaczął się pojawiać z tego co czytałem na forum wynika, że jest to wina pompy wspomagania, lecz ten dźwięk jest także podczas zgaszonego silnika, gdy pompa nie pracuje. Każdy mechanik mówi co innego, jeden że pompa, drugi że maglownica. Może to i maglownicą ? Ma większy opór przy szerszych felgach i dlatego na zimowych tego nie było. Proszę o jakieś rady. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony śr lip 29, 2009 11:25 przez minio70, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr lip 29, 2009 11:26

Potrzebne wparwne ucho. Niech ktoś na kanale słucha jak kręcisz kierownicą co piszczy, moze ręką coś wyczuje. Może łożysko kolumny, może coś w maglownicy

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”