Golf [MK3] Tłoczki w bębnie tynego koła - wyciek płynu.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Golf [MK3] Tłoczki w bębnie tynego koła - wyciek płynu.
Witam, zabrałem się niedawno do malowania bębnów, gdyż były bardzo zardzewiałe i podczas ściągania bębna, spadły również szczęki i wypadł jeden tłoczek. Włożyłem go z powrotem, założyłem mu "gumkę" (:P) i jeździłem. Po miesiącu okazało się że płyn hamulcowy sobie ucieka i zlokalizowałem wyciek właśnie tam (ufajdany bęben). Pytanie: Czy ten tłoczek da sie założyć na odwrót, źle założyć, rozszczelnić?
Wickerman, niezłą odstawiasz "rzeźbę" Pomyśl zanim bedzie za późno. Cylinderek hamucowy kusztuje 20-30 PLN a Ty kombinujesz ze starymi i zakładasz jakies dodatkowe gumki. Odpowietrzyłeś chociaż po tym zabiegu hamulce? A co bedzie jak Twoja "rzeźba" nie zda egzaminu i płyn Ci wycieknie z połowy układu a Ty bedziesz jechał po lekkim deszczu i nagle Ci coś wyskoczy? Najszczęśliwsze rozwiązanie to lądowanie w rowie bez drzewa. To sa hamulce i Twoje bezpieczeństwo. Wymień ten cylinderek za 30 pln a jeśli z drugiej strony nie robiłes tego przez ostatnie 5 lat to kup dwa.
Tomek Dx
ja kupiłem 2 sztuki aluminiowe firmy meile dałem 100zł , wykonanie perfekcyjne
przy demontarzu lałem wd i opukałem troszkę nakrętkę rurki i pościła , szczeki wypadają same ??? przecież tam są sprężynki z blaszkami co je trzymają
przy demontarzu lałem wd i opukałem troszkę nakrętkę rurki i pościła , szczeki wypadają same ??? przecież tam są sprężynki z blaszkami co je trzymają
Ostatnio zmieniony pt sie 07, 2009 21:56 przez dziabi3, łącznie zmieniany 2 razy.
był golf3 ABD 1,4 60km
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest ford focus 2.0 131km
jest BMW 330Ci 231Km
ale na pewno będzie kiedyś jeszcze VW bo VW to jak dobry sex którego nigdy za wiele :-0
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest ford focus 2.0 131km
jest BMW 330Ci 231Km
ale na pewno będzie kiedyś jeszcze VW bo VW to jak dobry sex którego nigdy za wiele :-0