Reperaturki tylnych zacisków

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Leon_Wechtel
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Reperaturki tylnych zacisków

Post autor: Leon_Wechtel » czw lip 02, 2009 21:02

witam.
chcę już wreszcie poskładac tylne zaciski po remoncie ale mam problem z rozszyfrowaniem kilku części z opakowania.

Obrazek
Obrazek

problem dotyczy tego pierścienia (czwarty od góry) te gruby taki...do czego on idzie?
jest srodek jego elastyczny a zewnątrz twardy i zewnetrzne krawędzie znowu elastyczne.

Drugi problem to z tym u samego dołu...dodatkowo jest wewnątrz oring ,ale on idzie do trzpienia z gwintem ,chyba ,że idą na niego dwa ale nie widziałem go przy demontażu zacisków....

Proszę więc o pomoc w przypasowaniu gdzie te częsci mają być założone.
Dzięki

:arrow:[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=65307&postdays=0&postorder=asc&start=0][size=150]MÓJ MK2[/size][/url]

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw lip 02, 2009 21:55

po prostu reparaturka jest do różnych typów zacisków i niektórych gumek nie używasz, do ośki od zewnątrz sąw zestawie dwa simeringi, bierzesz jeden ten ktróy pasuje , ten ze skośnym kołnierzykiem mam np ja w mk3

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » czw lip 02, 2009 22:19

1 prowadnice
2 gumka osłonowa tłoczka
3 uszczelnienie tłoczka i gumka odpowietrznika
4 uszczelniacz zacisku LUCAS więc ty go nie zakładasz
5 uszczelniacz dźwigni ręcznego, identyczny idzie do wałka wybieraka biegów w skrzyniach na linki 02A i jest przynajmniej z lepszego materiału zrobiony
6 nakładasz ten uszczelniacz na wałek dźwigni ręcznego do samego końca, ładnie to uszczelnia zimering dźwigni i woda i piasek nic nie niszczą.

memekk222
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: memekk222 » czw lip 02, 2009 22:23

ten oring to jest uszczelniacz oski popychajacej tłok przy zaciaganiu recznego jest on osadzony w takim małym rowku .ten popychacz to jest taka oska z gwintem,naj prosciej mówiac

Awatar użytkownika
Leon_Wechtel
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Leon_Wechtel » czw lip 02, 2009 22:24

ok,dzięki panowie za odpowiedz.Tego oczekiwałem.
Można raczej zamknąc

:arrow:[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=65307&postdays=0&postorder=asc&start=0][size=150]MÓJ MK2[/size][/url]

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » czw lip 02, 2009 22:27

W tym na dole masz oring wciśnięty !!, a ten oring idzie na ośkę tłoczka. Coś mi się tu właśnie nie widziało. Na drugim foto widać jasno szary oring wciśnięty i uszczelniacz ten na samym dole. Chcesz fotki zacisku w częściach to jutro dostaniesz rano.

Awatar użytkownika
Leon_Wechtel
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Leon_Wechtel » czw lip 02, 2009 22:31

TAZ,
tak...jest wciśnięty,nie wyciągałem do fotki ale wiem ,że to dwie osobne rzeczy dlatego tylko opisałem to na zdjęciu

Co do fotek zacisku to nie trzeba wiem co jak wygląda ,tylko ten zestaw reperaturek był wyposażony w kilka innych części ,które dzięki wam się okazują zbędne.

Wolałem spytac ,żeby nie robierac zacisków po raz drugi...dalej wiem co i jak...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”