problem z ladowaniem Golf II
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
VW Golf II
- Użytkownik

problem z ladowaniem Golf II
Ostatnio miałem problemy z ładowaniem. I wymieniłem regulator wraz ze szczotkami i było wszystko ok... Ale po przejechaniu jakiś 50Km straciłem ładowanie... Chwile pochodził i było ok... I tak cały czas... Dziś wyjąłem regulator i zauważyłem że szczotki są dotarte tylko na brzegach... Czy przyczyną tego mogą być pierścienie ślizgowe??
-
VW Golf II
- Użytkownik

-
VW Golf II
- Użytkownik

nie. Odkad pamietam nigdy mi konrolka nie swiecilajeryk10 pisze:Kotrolka ladowania sie swieci
[ Dodano: 28 Cze 2009 19:32 ]
nie swieci. ale jak wlacze zaplon to swieci. odpalic go odpale ale z popychu i ladowanie ejst w granicach 8 a w najlepszym przypadku 14. ale tylko chwilowo. tak jakby szczotki nie mialy tarcia.jeryk10 pisze:Kotrolka ladowania sie swieci
Sprawdz ladowanie na wyjsciu z alternatora Na tym kablu grubym ile daje pradu a potem sprawdz na akumulatorze Jak bedzie ladowanie takie samo to alternator do remotu Jezeli na wyjsciu z alternatora daje 14V caly czas to odkrec kable na rozruszniku i je przeczysc papierem sciernym Sprawdz pasek czy sie nie slizga nie musi koniecznie piszczec sprawdz
-
VW Golf II
- Użytkownik

-
VW Golf II
- Użytkownik