passat

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

lazioforever
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

passat

Post autor: lazioforever » sob cze 27, 2009 23:57

Czesc!Witam!
Mam problem otòz mòj kolega rozbil szybe przednia w passacie b5 to znaczy pekla ale nie wypadla jest po prostu peknieta i teraz kupil nowa no i trzeba ja jakos wymienic!
Ale jak!!
Czy jest jakis sposòb???
Dziekuje!!

Awatar użytkownika
hyper74
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: hyper74 » ndz cze 28, 2009 00:13

Dużo pracy dla dwojga....szyba klejona ... trzeba rozebrać podszybie i słupli od wewnątrz... wyczyścić i odtuścić.... ma lusterko ze ściemniającym się szkłem.... dużo roboty nie wiem czy warto zaoszczędzić parenaście złotych... moim zdaniem nie warto.... zakład z montarzem szyb się kłania... ja bym pojechał.... ktoś się po coś czegoś uczy żeby na tym zarabiał... polecam zakład auto szyb....

...Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać...

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz cze 28, 2009 08:35

Popieram, szkoda się bawić samemu, koło mnie blacharze stówka za wklejenie szyby biorą i robią to z wprawą, szkoda się uczyć na takim niestarym autku.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

lazioforever
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: lazioforever » pn cze 29, 2009 10:53

Paweł Marek pisze:Popieram, szkoda się bawić samemu, koło mnie blacharze stówka za wklejenie szyby biorą i robią to z wprawą, szkoda się uczyć na takim niestarym autku.
macie racje 100 zlotych to tez bym dal problem w tym ze ja i kolega mieszkamy we wloszech
i niestety ale tutaj zazadali 150 euro!!!!!!!
Dlatego sie pytam czy jest moze jakis sposòb na wymiane typu"zròb to sam".
Dziekuje!!!

Awatar użytkownika
...OSA...
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: ...OSA... » pn cze 29, 2009 11:01

lazioforever, linka do wycinania szybki i heja :) rozbierasz slupki, podszybie dobrze by bylo wyjac deske rozdzielcza ale i bez tego sie da. przy slupku sie przebijasz ta linka i wycinasz klej, potem nozykiem usowasz reszte odtluszczasz, nakladasz kjlej i kladziesz szybe :) nastepnego dnia ladnie skladasz i szerokiej drogi :) jak sie to robi z glowa to masz max 2 godz roboty we dwoch :)

Awatar użytkownika
hyper74
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: hyper74 » pn cze 29, 2009 12:15

A jak nie ma linki ti struna z gitary.... tyklo z pierwszym przebiciem są jaja. a i jak będziesz zdejmował słupki od wewnątrz to odepnij aku.... chyba że chcesz mieć wystrzelone poduchy lub błędy w komputerze. podstawa odłącz akumulator.

...Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”