Głośne stuki na zimnym 1,6TD
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Głośne stuki na zimnym 1,6TD
Jeszcze jedno question.
Ostatnio przy odpalaniu zimnego silnika ( 1,6 TD) sinlik mi szarpie,pali ciężko i słychac głosne stukanie,metaliczne.Jaksie motor rozgrzeje,jest spoko.Zastanawiam się co walnęło?Świeca żarowa?A może wtryskiwacz sie zawiesza?Jeżeli wtrskiwacz,to jak go trzeba sprawdzić?I czy można wymienic jeden czy cały komplet?Pomocy!!!!W Piatek musi chodzić!!!Dzięki!
Ostatnio przy odpalaniu zimnego silnika ( 1,6 TD) sinlik mi szarpie,pali ciężko i słychac głosne stukanie,metaliczne.Jaksie motor rozgrzeje,jest spoko.Zastanawiam się co walnęło?Świeca żarowa?A może wtryskiwacz sie zawiesza?Jeżeli wtrskiwacz,to jak go trzeba sprawdzić?I czy można wymienic jeden czy cały komplet?Pomocy!!!!W Piatek musi chodzić!!!Dzięki!
- dzikusek99
- Użytkownik
- Kontakt:
Stawiam na wtryskiwacz bo ostatnio jak zmienialem mialem ten sam problem. Po wymianie wtryskow nie palil mi na jednym cylindrze. Okazalo sie ze wtrysk sie "zawiesil" Usterka po kilku minutach ustala ale przez ten czas silnik pracowal jak w traktorze. Wtryski mozna sprawdzic ale trzebamiec urzedzenie do ich sprawdzania. Jesli beda laly to trzeba je zmienic , pozdrawiam
Witam . U mnie problem był ten sam trzesło budą jak zimny nierówno palił dymił klekotał . Jestem swiezo po wymianie rozpylaczy . Koszt to ok 45-50 zł za szt + ustawienie ok .60 (komplet) . Mozesz dać do sprawdzenia i wyregulowania ale jak koncówki rozkalibrowane to kiepsko.
Klekotanie ustało dymienie też równo chodzi jak szwajcar :d
ps.przy okazji jak bedziesz miał wykrecone wtryskiwacze to załącz podgrzewanie i zobacz z ktorego cylindra ida dymy jak ze wszystkich to ok !!- swieczki sprawne.
jezeli zdecydujesz sie na wymiane rozpylaczy to polecam niemieckie MONARK
Pozdrawiam Banditas
Klekotanie ustało dymienie też równo chodzi jak szwajcar :d
ps.przy okazji jak bedziesz miał wykrecone wtryskiwacze to załącz podgrzewanie i zobacz z ktorego cylindra ida dymy jak ze wszystkich to ok !!- swieczki sprawne.
jezeli zdecydujesz sie na wymiane rozpylaczy to polecam niemieckie MONARK
Pozdrawiam Banditas
- dzikusek99
- Użytkownik
- Kontakt:
- dzikusek99
- Użytkownik
- Kontakt: