Górne mocowanie McPherson'a
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Górne mocowanie McPherson'a
Witam!
Wymieniłem kilka miesięcy temu górne mocowanie McPherson'a (gumowa tuleja z łożyskiem).
Jak powinno prawidłowo wyglądać ułożenie tych "gumowych kielichów" tak jak na zdjęciu A czy B?
Przy zmianie położenia kierownicy czy obciążeniu samochodu ułożenie kielichów się nie zmienia.
Pozdrawiam
Wymieniłem kilka miesięcy temu górne mocowanie McPherson'a (gumowa tuleja z łożyskiem).
Jak powinno prawidłowo wyglądać ułożenie tych "gumowych kielichów" tak jak na zdjęciu A czy B?
Przy zmianie położenia kierownicy czy obciążeniu samochodu ułożenie kielichów się nie zmienia.
Pozdrawiam
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
nie tłucze, nie ściąga, tylko kierownica jest o kilka stopni obrócona jak jadę prosto - nie pamiętam jak było przed wymianą. Poza tym chyba koło jest trochę bardziej pochylone. Umówiłem się na ustawianie zbieżności i nie wiem czy wcześniej próbować wyciągnąć kolumnę żeby sprawdzić co jest nie tak czy nie.
mi tak samo się stało jak tobie po rozebraniu okazało się ze jedno łożysko dziwnie się wytarło w środku
teraz po wymianie jest równiutko
dla ciekawostki raz miałem tak ze jeden kielich wystawał 2 cm a po tygodniu wrócił na miejsce
teraz po wymianie jest równiutko
dla ciekawostki raz miałem tak ze jeden kielich wystawał 2 cm a po tygodniu wrócił na miejsce
był golf3 ABD 1,4 60km
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest ford focus 2.0 131km
jest BMW 330Ci 231Km
ale na pewno będzie kiedyś jeszcze VW bo VW to jak dobry sex którego nigdy za wiele :-0
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest ford focus 2.0 131km
jest BMW 330Ci 231Km
ale na pewno będzie kiedyś jeszcze VW bo VW to jak dobry sex którego nigdy za wiele :-0
- damian_piaski
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
cześć pozwole sobie odświżyć temat. Składam od zera kolumny mcphersona w moim golfie mk2 z 90 roku. Części które posiadam to: amortyzatory, osłony z odbojnikami, sprężyny, gorne mocowania- poduszki z łozyskami. sruby, do zamocowania kolumny w aucie oraz tę ktora dociska "talezyk" sprężyny. Nie moge nigdzie dostać tego "tależyka-miseczki", ktora jest dokrecona tą srubą z naciąciem, ta część przychodzi bezposrednio na sprężyne od gory. problem polega na tym ze nie znam tej nazwy a nie bardzo mi lezy wymontowywac caly zawias pod drzwiami do sklepu zeby pokazac ocb . jesli Ktoś moglby podac mi numery części i nazwę tego elementu, abym mogl zamowić .
Talerz oporowy sprężyny (federteller spring seat)
topran germany
107 136 756
191 412 341
Talerz oporowy sprężyny (federteller spring seat)
topran germany
107 136 756
191 412 341
Ostatnio zmieniony pn mar 01, 2010 12:58 przez damian_piaski, łącznie zmieniany 2 razy.
Wrzuć na luz i spójrz na to z lotu ptaka ;)