Witam
Wiem że temat był poruszany wiele razy, ale chciałbym otrzymać jeszcze kilka informacji. Ale po kolei. Instalowałem w swoim golfie( 2 drzwiowy TD z 95r) alarm, ale jako że nie mogłem znaleźć przewodu do pompy to odciąłem rozrusznik. Chciałbym to jednak zmienić i zabezpieczyć pompę. Udało mi się gdzieś znależć informacje że przewód do pompy idzie w lewym progu. Rozebrałem go i owszem idą tam przewody, cała masa. Może więc ktoś powie mi jaki kolor musi mieć ten przewód, czy jest grubszy czy może ma jakąś standartową grubość. Bo chyba dobrze kombinuje że przewód zasialający idzie do tyłu samochodu, bo tam przy zbiorniku jest zamontowana pompa. Oprócz tego udało mi się gdzieś wyczytać że po zdjęciu tapicerki nad bakiem można znaleźć miejsce, które pozwoli dostać sie do przewodu paliwowego. Jesli mógłbym prosić o jakies dokładne wytyczne co do tych dwóch rzeczy, byłoby super. A pełnią szczęścia byłyby zdjęcia, które najlepiej pokazują gdzie co i jak.
Pozdrawiam
zabezpieczenie diesla - kilka pytań
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ano było... było też ze nie warto odcinać pompy w dieslach bo one bardzo skutecznie ciagna sobie paliwko bez pomocy pompy... Odetnij cewkę i załóz elektrozawór na przewody paliwowe... bez rozrusznika można go ciagle na pych odpalić...birdo pisze:ale jako że nie mogłem znaleźć przewodu do pompy to odciąłem rozrusznik. Chciałbym to jednak zmienić i zabezpieczyć pompę.
[img]http://dvprogram.pl/vw.jpg[/img]