Głośne wycie między 55-100 km/h
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Głośne wycie między 55-100 km/h
Witam serdecznie
Po kilkunastu jazdach testowcyh - zarówno na gazie jak i na benzynie - stwierdziłem że moje auto zaczyna wyć gdy rozbujam je do prędkości ponad 55 kilometrów na godzine.
Hałas zaczyna powstawać już na trzecim biegu, przy wysokich obrotach. Wycie najwyraźniej słychać podczas jazdy na biegu czwartym. Wysokość specyficznego odgłosu wzrasta wraz ze wzrostem obrotów silnika i na dodatek brzmi tylko wtedy, gdy wciskam pedał gazu. Po osiągnięciu prędkości około 95-100 km/h odgłos znika (być może jest już wtedy zbyt wysoki, by można go było usłyszeć i dla tego jest cicho).
Jak myślicie, w czym tkwi problem? Sam nie potrafię ocenić co powoduje ten hałas...
Po kilkunastu jazdach testowcyh - zarówno na gazie jak i na benzynie - stwierdziłem że moje auto zaczyna wyć gdy rozbujam je do prędkości ponad 55 kilometrów na godzine.
Hałas zaczyna powstawać już na trzecim biegu, przy wysokich obrotach. Wycie najwyraźniej słychać podczas jazdy na biegu czwartym. Wysokość specyficznego odgłosu wzrasta wraz ze wzrostem obrotów silnika i na dodatek brzmi tylko wtedy, gdy wciskam pedał gazu. Po osiągnięciu prędkości około 95-100 km/h odgłos znika (być może jest już wtedy zbyt wysoki, by można go było usłyszeć i dla tego jest cicho).
Jak myślicie, w czym tkwi problem? Sam nie potrafię ocenić co powoduje ten hałas...
Ostatnio zmieniony sob cze 20, 2009 00:39 przez 834, łącznie zmieniany 1 raz.
- ziolo115
- Ma gadane

- Kontakt:
jesli wyje na luzie przy takiej prędkości to faktycznie moze to być mechanizm róznicowy. moze tez być łozysko w skrzyni biegów ale to zazwyczaj daje o sobie znać w momencie kiedy auto przyspiesza,atomiast po puszczeniu gazu ale przy zapiętym biegu powinno delikatnie ustąpić jesli mowa o łozysku w skrzyni.
Wyje tylko i wyłącznie podczas przyśpieszaniaziolo115 pisze:jesli wyje na luzie przy takiej prędkości to faktycznie moze to być mechanizm róznicowy. moze tez być łozysko w skrzyni biegów ale to zazwyczaj daje o sobie znać w momencie kiedy auto przyspiesza,atomiast po puszczeniu gazu ale przy zapiętym biegu powinno delikatnie ustąpić jesli mowa o łozysku w skrzyni.
-
raf1al
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Re: Głośne wycie między 55-100 km/h
a ja dodam ze może to od opon mi strasznie huczało i dudniało ale z tyłu wszyscy mówili ze łożyska wiec wymieniłem ale nic sie nie zmieniło dopiero jak założyłem nowe opony cisza nastał a:)
- kret077744
- Forum Master

mam ten sam problem, zaczeło mi pulsacyjnie wyć, gdy jade na biegu i puszcze gaz, podniosłem autko z prawej strony bo stamtad sie wydobywa dźwięk, właczyem trójeczke na wolnych obrotach, doszedłem że wyje z mechanizmu różnicowego od strony prawej półosi. Nie wiem co z tym zrobić
chyba najlepiej sie rozejrzeć za jakąś skrzynią a tą dobić do końca...
Golf Country 4x4 1.9 TD AAZ
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=591164" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=591164" onclick="window.open(this.href);return false;