Nie odbija pedał sprzęgła.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nie odbija pedał sprzęgła.
Witam mam problem ze sprzęgłem, zaczęło się od lekkiego ślizgania. Postanowiłem wymienić tarcze sprzęgła na oryginalna Sachs. Po ściągnięciu starej okazało się że nie jest dużo zużyta 0,5 mm mniej od oryginału i lekko przypalona. Simering na wałku skrzyni lekko przepuszczał olej wiec go wymieniłem może to on był przyczyna awarii. Jednak po poskładaniu wszystkiego pedał sprzegła nie odbija do końca „blokuje się” na połowie wysokości, czasami sam odbije a czasami musze go nogą cofnąć. Sprzęgło bierze praktycznie od razu jak tylko lekko puszcze i chodzi bardzo lekko. Moje pytanie jest takie czy skończył się docisk sprzęgła czy może samoregulator linki sprzęgła ?
Masz racje powiniem wymienić docisk. Sprzegła sie nie odpowietrza bo nie jest hydrauliczne tylko na lince i samoregulatrzorze własnie co do niego nie jestem pewien czy działa prawidłowo.LoLs pisze:a było odpowietrzone sprzęgło ?? czy docisk to trudno określić często jak wymieniam sprzęgła to wymieniam komplety tarcze i docisk w tedy jest pewniej