Nieszczelność w pneumatycznym centralnym zamku
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nieszczelność w pneumatycznym centralnym zamku
Nie działa centralny zamek, tzn. nie zamyka drzwi. Pompka pompuje wiec wyglada na to ze jest gdzies nieszczelność. Miałem juz taki przypadek, ale wtedy słyszałem gdzie ucieka powietrze (rozłączył sie trójnik), teraz nie słychać gdzie ucieka powietrze. Proszę o rade czy jest jakis sposób na odnalezienie miejsca w którym jest nieszczelność? Jakieś typowe miejsca w który powstaje nieszczelnosc? U mnie te rurki idą w wiązce przewodów, solidnie zaizolowane, i trudny mam do nich dostęp.
- Paweł Marek
- V.I.P.

najczęściej w przelotkach do drzwi. Leć po kolei, najpierw zdejm wężyk od samej pompki uruchom ją zatkaj wylot palcem i ma się zaraz wyłączyć. Potem jest trojnik pod oparciem kanapy itd, nie zapomnij o wlewie
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Re: Nieszczelność w pneumatycznym centralnym zamku
Cordoba pisze:Nie działa centralny zamek, tzn. nie zamyka drzwi. Pompka pompuje wiec wyglada na to ze jest gdzies nieszczelność. Miałem juz taki przypadek, ale wtedy słyszałem gdzie ucieka powietrze (rozłączył sie trójnik), teraz nie słychać gdzie ucieka powietrze. Proszę o rade czy jest jakis sposób na odnalezienie miejsca w którym jest nieszczelność? Jakieś typowe miejsca w który powstaje nieszczelnosc? U mnie te rurki idą w wiązce przewodów, solidnie zaizolowane, i trudny mam do nich dostęp.
Jak byś miał gdzies przewód uszkodzony lub lacze to mam sporo takich przewodów oraz złączek
- Paweł Marek
- V.I.P.

Dziękuję wszystkim za pomoc. Znalazłem przyczynę. Rozłączył się przewód w przelotce do drzwi
Paweł Marek punkcik dla Ciebie, stonefree dla Ciebie też 
Ostatnio zmieniony sob cze 06, 2009 11:55 przez Cordoba, łącznie zmieniany 1 raz.