Witam!!
Niemoge sobie poradzic z moim vw corrado 1.8 16v,wtrysk mechaniczny,mianowicie na gazie chodzi super natomiast przy odpaleniu na benzynie i przygazowaniu do 3000 obrotów auto szarpie i chodzi jakby go zalewało i jakby nie palił na wszystkie,natomiast po przekroczeniu 3000 autko chodzi super,nawet jak sie troche zagrzeje to pózniej chodzi normalnie,najgorzej na zimnym silniku,ktos usunoł sonde lambda i niewiem czy to jest przyczyną????dodatkowo nierówno chodzi na wplnych obrotach na benzynie,czy bez sondy powinien chodzic na benzynie???szukałek kabli do sondy ale niemoge znalesc,mógłby mi ktos pomóc???dodatkowo nie swieci sie kontrolka ładowania ale ładowanie jest ,sprawdzałem kontrolką i niema masy przy tej srubce co idzie z niej kabel do kontrolki,Prosze o pomoc
Szarpie na benzynie do 300 tys obrotów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
lukaszmacher
- Mały gagatek

-
lukaszmacher
- Mały gagatek

- Paweł Marek
- V.I.P.

lukaszmacher, już ci pisałem, jest bardzo duże prawdopodobieństwo że padł rozdzialacz paliwa. Typowa usterka dla zagazowanych aut na wtrysku mechanicznym. Było o tym dużo, szukaj na ty forum, na forum mercedesa, dowiedz się wreszcie czy masz KR czy PL z sondą. Jak już kupisz rozdzielacz używany i masz PL to załóż Stop-ke, wszystkop znajdziesz szukajką, Tak jak do tej pory to możesz sobie pół auta zmienić i nic nie poradzisz.
I żadnych lini K czy L nie szukaj, nie znajdziesz.
I żadnych lini K czy L nie szukaj, nie znajdziesz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.