Golf Plus

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

RKF
Nowicjusz
Nowicjusz

Golf Plus

Post autor: RKF » pt maja 22, 2009 01:01

Witam,
chce zamontować orginalne radio RDC300 do VW Golf Plus. Już drugi dzień męczę się z osłoną radia którą muszę zdjąć. W osłonie są nawiewy powietrza... wydaje się że ma to wyjść razem. Czy ktoś ma schemat montażowy albo wie jak to wymontować (co odkręcić i gdzie są ewentualne zatrzaski/zapinki)?

Awatar użytkownika
fleshu
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: fleshu » pt maja 22, 2009 06:27

Mam rysunek .

Obrazek

Obrazek

RKF
Nowicjusz
Nowicjusz

Instrukcja

Post autor: RKF » ndz maja 24, 2009 00:26

Dzięki za rysunek. Próbowałem i dalej coś trzyma. Trudno powiedzieć co, nie udało mi się więc pojechałem do serwisu i ... zamontowali. Dalej nie wiem jak się montuje a radio okazało się do zwrotu (brak MP3 pomimo, że sprzedający deklarował że jest). Potrzebuję instrukcji opisowej dodatkowo do rysunku, najlepiej kogoś kto już to robił.
Pozdrawiam,

Awatar użytkownika
doggie
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
Silnik: TSI

Re: Instrukcja

Post autor: doggie » ndz maja 24, 2009 09:10

RKF pisze:Dzięki za rysunek. Próbowałem i dalej coś trzyma. Trudno powiedzieć co, nie udało mi się więc pojechałem do serwisu i ... zamontowali. Dalej nie wiem jak się montuje a radio okazało się do zwrotu (brak MP3 pomimo, że sprzedający deklarował że jest). Potrzebuję instrukcji opisowej dodatkowo do rysunku, najlepiej kogoś kto już to robił.
Pozdrawiam,
trzeba było wpierw zapytać na forum, to byś się dowiedział wcześniej, że RCD300 nie ma mp3, pewnie nic nie trzymało tylko po wykręceniu wszystkich śrubek trzeba użyć siły i wyciągnąć obudowę z blaszanych trzymających zatrzasków, takich jakie masz pokazane na rys. nr 2 poz. nr 9
Ostatnio zmieniony ndz maja 24, 2009 09:13 przez doggie, łącznie zmieniany 2 razy.

dodo14
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: dodo14 » ndz maja 24, 2009 12:38

mettenos pisze:
RKF pisze:Dzięki za rysunek. Próbowałem i dalej coś trzyma. Trudno powiedzieć co, nie udało mi się więc pojechałem do serwisu i ... zamontowali. Dalej nie wiem jak się montuje a radio okazało się do zwrotu (brak MP3 pomimo, że sprzedający deklarował że jest). Potrzebuję instrukcji opisowej dodatkowo do rysunku, najlepiej kogoś kto już to robił.
Pozdrawiam,
trzeba było wpierw zapytać na forum, to byś się dowiedział wcześniej, że RCD300 nie ma mp3, pewnie nic nie trzymało tylko po wykręceniu wszystkich śrubek trzeba użyć siły i wyciągnąć obudowę z blaszanych trzymających zatrzasków, takich jakie masz pokazane na rys. nr 2 poz. nr 9
Są dwa rodzaje RCD 300 jedne są z MP3 a drugie bez.

Awatar użytkownika
doggie
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
Silnik: TSI

Post autor: doggie » ndz maja 24, 2009 12:55

dodo14 pisze: Są dwa rodzaje RCD 300 jedne są z MP3 a drugie bez.
zgadza się, tylko model z mp3 powinien mieć o ile się nie mylę nadruk mp3, więc kupujący powinien to raczej zauważyć, ale fakt faktem masz rację

RKF
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: RKF » ndz lis 08, 2009 15:27

1. Faktycznie trzeba użyć siły aby wyjąć panel z nawiewami. Czasem jednak dobrze jest wiedzieć gdzie są zatrzaski. U mnie sie tak zakleszczyły że bez tej wiedzy pewnie by sie coś złamało. Są po dwa zatrzaski na strone - jakby po jednym na każdy nadmuch powietrza.
2. Radio RDC300 ma mieć nadruk MP3 jeżeli czyta ten format - sprzedaz wysyłkowa rządzi sie swoimi prawami :). Całość zakończona sukcesem, temat do zamknięcia.
Dziękuję za pomoc.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”