wymiana silnika problem z uruchomieniem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wymiana silnika problem z uruchomieniem
kupiłem 4 z zarżnietym silnikiem 1.4 16v , kupiłem motorek wszystkie bebechy wsadzilem do nowego plus nowy rozrząd pompa Swiece .Pierwsza próba odpalenia jest ale zgasł potem juz tylko strzelał i gasł jakby fazy rozrzadu byłu poprzestawiane .Rozrzad sprawdzalem jeszcze dwa razy i dalej to samo . Dziwna rzecz tylko podpiołem kompa i łacze nie odpowiada zero nic jakby było obcięte . Jakies sugestie co to może być AAA i jeszcze jedno kulko na zimeringu za sprzeglem te z którego czujnik halla czyta bylo wyciagniete wsadzilem na znak w obódowie taka kropka czy to to moze to jest ten bląd ? Walczę juz tydzień i osłabłem juz POZDRO i dzieki z apomoc
ten sam motor Mój to z roku 98 i ten nowy też więc kod nie ma znaczenia Na dzisiaj wynalazłem rozrusznik i dalem do naprawy z tego co wiem to za duży pobór pradu i moglo zakłucać elektrykę Będę sprawdzał jaeszcze czujnik halla Tylko ciekawi mnie to kułeczko z przerwą na czujnik halla co jest za kołem zamachowym wcisnięte w simering To mnie boli czy to ma znaczenie jak siedzi czy nie znak jest jeden wytloczona kropka w obudowie ALE jest kreska i nie daleko i dwa naciecia z drugiej strony wiec interesuje mnie co jest znakiem dla tego kuleczka
[ Dodano: 16 Maj 2009 21:22 ]
kod silnika znajdę w poniedziałek Bo autko stoi ww moim warsztacie domowym a w niedziele to leżę No a teraz RAJD w górach sowich TO SE TRZA POPATRZEĆ
[ Dodano: 16 Maj 2009 21:22 ]
kod silnika znajdę w poniedziałek Bo autko stoi ww moim warsztacie domowym a w niedziele to leżę No a teraz RAJD w górach sowich TO SE TRZA POPATRZEĆ