Witam.
Mam problem z moim Golfikiem.
Od jakiegoś czasu czuję, że mój golfik to już nie ten sam dynamiczny samochodzik jak kiedyś. Jeżdżę już półtora roku na gazie, zrobiłem nim ponad 20 tys. km. Już wcześniej miewałem takie odczucie, że silnik jak by osłabł ale myślałem że to wina jakości gazu aż do zeszłego tygodnia jak wybrałem się w góry. Podjeżdżając pod górkę auto wyło a nie miało w ogóle mocy, przełączyłem więc na benzynę ale i to nie wiele dawało. Wymieniłem więc na miejscu świece, do paliwa dolałem uszlachetniacza do LPG i przejechałem na benzynie jakieś 20 km. Auto jest po wymianie przewodów wysokiego napięcia, oleju. Nie wiem co to może być. Poradzi ktoś.... ?
Spadek mocy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.

Golf III. Silnik 1,6 75KM typ. ABU. Sprawdziłem filtr powietrza, nie jest jakoś specjalnie zabrudzony, filtr gazu też ok. Zaglądałem też do kopułki zapłonowej styki od "palca" były trochę przypalone - oczyściłem papierem. Jutro zobaczę czy to coś dało. Rozmawiałem jeszcze na ten temat z kolegą który miał podobne objawy. Mówi, że może to katalizator go trzyma. Jeśli ktoś ma inny pomysł będę wdzięczny.
Ostatnio zmieniony pt maja 15, 2009 11:45 przez michal456, łącznie zmieniany 1 raz.