Prośba o pomoc w diagnozie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
damian-ppp
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Prośba o pomoc w diagnozie

Post autor: damian-ppp » czw maja 07, 2009 20:37

Witajcie :bajer: Mam pytanie odnośnie przedniego zawieszenia w mk4, mianowicie jaki są objawy zużytych sworzni wahaczy oraz tulei metalowo-gumowych wahaczy? Chodzi o to, że trochę głożno mi tłumi zawieszenie i chce się dowiedzieć o co chodzi - albo po prostu jestem przeczulony. Amorki mam nowe, końcówki drążków, łączniki stabilizatora, gumy na stabilizatorze oraz poduszki wraz z łożyskami (Górne mocowania amortyzatora) również nowe. Jak wyglądają zuzyty gumy w wahaczu? Mają one delikatne trześnięcia po bokach, ale nie wyglądają na oberwane... Czy przednie mocowania wahacza również często siadają? Pozostają jeszcze tuleje mocujące belkę z podłogą, ale one chyba naprawdę rzedko siadają... Proszę o pomoc :)
Ostatnio zmieniony czw maja 07, 2009 20:38 przez damian-ppp, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
tympy mechanik
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: tympy mechanik » czw maja 07, 2009 21:09

najlepiej bedzie jak pojedziesz na stacje diagnostyczną i poprosisz żeby ci sprawdzili to co chcesz czy sie jeszcze nadaje czy trzeba juz wymienić domowymi metodami nie sprawdzisz tego dokładnie a za takie sprawdzenie nie powinni wziąć więcej niż 20zł :bigok:

Awatar użytkownika
damian-ppp
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: damian-ppp » czw maja 07, 2009 21:19

Byłem już na 2 stacjach: na pierwszej powiedział, że wszystko jest super, a na drugiej, że gumy są do wymiany, dlatego sam chcę zobaczyć co i jak i ocenić...

Awatar użytkownika
MaxG
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: MaxG » czw maja 07, 2009 21:40

Twoja ocena może opierać się tylko na wrażeniach z jazdy, na własna rekę niewiele zdziałasz...

Awatar użytkownika
damian-ppp
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: damian-ppp » czw maja 07, 2009 21:49

A nie da się wzrokowo sprawdzić tych gum? Powiem tak: na niektórych nierównościach jest cicho, natomiast czasem strasznie dudni i dobija... Przy przejazdach przez studzienki jest np cicho, gorzej przy przejazdach tramwajowych...

Awatar użytkownika
tympy mechanik
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: tympy mechanik » pt maja 08, 2009 15:17

to może cos innego ci stuka czy tam dudni jak wolisz może to wydech gdzieś dobija na nierównościach :bigok:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”