Kupilem sobie tydzien temu golfa II 1.3 benzyna i po kilku dniach az do dzis mecza mnie 2 rzeczy
1. Sprzeglo ciezko chodzi, ale nie od razu tylko po 10-15 minutach jazdy. Podczas wciskania strasznie chrobocze i trzeszczy ze nawet przy wlaczonej muzyce glosno slychac, podczas odciskania jest takie lekko skokowe no w kazdym razie nie jest plynne. Kumpel mi mowil, ze wstrzyknie mi do linki jakis olej strzykawka, ale jakos ciezko mu sie do tego zabrac wiec pomyslalem o mechaniku.
2. Na zimnym silniku bardzo ciezko jest odpalic (na wcisnietym sprzegle i jedynce), lapie dopiero za 3-4 razem a i tak silnik jakos dziwnie chodzi az sie samochod caly trzesie i zwykle po chwili gasnie, a jak nie to jak puszczam sprzeglo zeby jechac i wtedy mi gasnie. Dopiero jak pochodzi sobie z minute lub dwie lekko trzymajac stopa gaz to mozna jechac. Z cieplym silnikiem nie ma juz takich problemow, odpala od razu. Dodam ze zawsze na zaplonie mryga lampa od oleju silnikowego i pali sie caly czas lampka od akumulatora, jak wszystko jest ok (cieply silnik) to po odpaleniu od razu gasna, jednak jak juz wspomnialem po tych 3-4 probach odplanienia na zimnym silnik odpala, ale sie dusi i w tym czasie lekko jarzy sie lampka akumulatora i silnik gasnie razem z nia.
Nie za bardzo znam sie na mechanice, to moje pierwsze auto a wczesniej nie interesowalem sie naprawa samochodow bo ich nie mialem
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)